Ajax loopt over de Graafschap heen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax loopt over de Graafschap heen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 21 december, 2008 | Gepost om 14:38 uur | 809 keer bekeken

Razendsnel ontdeed Ajax zich van De Graafschap. Na een kwartier koesterden de Amsterdammers een veilige voorsprong en na een half uur was de zege binnen en de wedstrijd gespeeld. De ploeg van coach Marco van Basten won met 6-0 op De Vijverberg.

In de eerste tien minuten kon De Graafschap de bezoekers nog wel bijbenen. Het spel golfde op en neer en waar in de eerste minuut Dario Cvitanich tweemaal dichtbij de 1-0 was, kregen De Superboeren via Geert den Ouden twee kansen en via Jason Oost in de rebound nog een goede mogelijkheid.

Maar na die openingsfase was de wedstrijd rap gespeeld. In de tiende minuut kopte Cvitanich raak na een hoekschop van Miralem Sulejmani. En twee minuten later mocht diezelfde Sulejmani ongehinderd uithalen vanaf twaalf meter. Uit de draai verschalkte de Servische aanvaller doelman Erik Heijblok: 0-2.

De Graafschap kwam die klap niet meer te boven, al probeerden de hard werkende Doetinchemmers zich nog in de wedstrijd te knokken. Na een half uur verdween het laatste restje hoop bij de thuisploeg. Joost Volmer haalde met zijn rechterelleboog woest uit richting Cvitanich en moest zijn opzichtige agressieve daad met een rode kaart bekopen.

Ajax profiteerde volop van de man-meer-situatie. In de tweede helft voerden Luis Suárez, Urby Emanuelson en Cvitanovich de score verder op. Suárez versierde én benutte een penalty voor 0-3, de Uruguayaan schoot op aangeven van Bruno Silva de 0-4 binnen, Emanuelson knalde een fraaie volley diagonaal achter Heijblok voor 0-5, en Cvitanich bepaalde de eindstand op 0-6.

Ajax staat met 35 punten stevig op de tweede plaats met een achterstand van drie punten op koploper AZ. De Graafschap zakt naar de voorlaatste plaats doordat het doelsaldo slechter is dan dat van Vitesse.

Snel reagerenSecured By miniOrange