Johan Cruijff en van Basten minder close | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Johan Cruijff en van Basten minder close

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 27 januari, 2009 | Gepost om 10:18 uur | 1.160 keer bekeken

Marco van Basten en Johan Cruijff zijn niet meer zo ‘close’ als voorheen. Beide voetbalgrootheden werden het begin vorig jaar niet geheel eens over de toekomstvisie binnen Ajax. Cruijff die als soort van ‘Verlosser’ terug was gehaald naar Amsterdam, besloot daarop zijn werkzaamheden neer te leggen. Van Basten ging vervolgens aan de slag als trainer, maar de relatie met zijn leermeester is volgens hem sindsdien wel veranderd, of beter gezegd ‘een beetje vertroebeld’.

In het televisieprogramma Sport aan Tafel van Eredivisie Live geeft Van Basten aan het ‘wel jammer’ te vinden dat de situatie is veranderd. Iets dat volgens de oefenmeester wel komt door alles wat er destijds is gebeurd.Toch spraken beide oud-internationals elkaar nog een aantal keer. “Maar het is natuurlijk ook niet zo dat we niet zonder elkaar kunnen”, aldus Van Basten.

Cruijff gaf begin maart van 2008 de opdracht, om het technische beleid van Ajax te reorganiseren, terug aan de ledenraad. Er was tussen hem en de nieuwe technische staf onder leiding van Van Basten een te groot verschil van inzicht gerezen over de manier waarop dit moest worden uitgevoerd. Het probleem spitste zich toe op de jeugdopleiding, waarvoor Cruijff drastische maatregelen wil nemen.

Snel reagerenSecured By miniOrange