Ajax wint nooit meer de CL | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax wint nooit meer de CL

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 24 maart, 2009 | Gepost om 9:09 uur | 1.269 keer bekeken

Michel Platini, voorzitter van de UEFA, gelooft niet in een nieuwe Europese suprematie van Ajax. Dat zegt Johan Derksen maandagavond in Voetbal International. Ajax won in 1995 de Champions League voor het laatst en volgens de Franse oud-international en preses van de UEFA blijft het daarbij.

“Het idee van Johan Cruijff om de 6+5 regeling in te voeren is goed om een clubs een eigen gezicht te geven, maar het is onmogelijk vanwege de Europese wetgeving”, aldus Platini. “Ajax kan nooit meer de Champions League winnen.”

Sinds enkele jaren hopen de kleinere competities op de regel aangaande het aantal buitenlanders in de basisopstelling. Met die regel hoopt het Nederlands voetbal enkele stappen in te lopen op grote voetballanden als Engeland, Italië en Spanje.

Directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kessler is minder positief. ‘Jaren geleden is dit al uitgezocht. Dat wilden de clubs toen niet. Persoonlijk geloof ik er niet in, ik vind het visionair denken.’

Snel reagerenSecured By miniOrange