De Zeeuw niet meer weg te denken | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Zeeuw niet meer weg te denken

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 23 september, 2009 | Gepost om 15:56 uur | 1.198 keer bekeken

In de tweede ronde van de KNVB beker speelt Ajax donderdagavond tegen Eerstedivisionist AGOVV. Demy de Zeeuw, die tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd plaats nam naast Martin Jol, is oud-speler van AGOVV. ,,Het doet mij op zich niet heel veel’’, zegt De Zeeuw op de vraag of het wat met hem doet als hij zijn oude club terugziet. ,,Ik heb er maar een jaar gespeeld, maar het is natuurlijk leuk om terug te gaan.’’

De Zeeuw kijkt ook terug op zijn ontwikkeling sinds hij in juli in dienst trad bij Ajax. ,,Ik denk dat ik mijn taken in het team goed uitvoer’’, zegt hij. De middenvelder vindt dat er wel wat punten zijn die beter kunnen. ,,Ik leed veel balverlies, terwijl dit juist mijn sterkte is. Ook zocht ik te geforceerd de diepte. Maar eigenlijk kan ik er goed op terugkijken.’’

Jol vindt overigens dat de geboren Apeldoorner te kritisch is op zichzelf. ,,Demy is kritisch, ik kan hem niet meer wegdenken in het elftal.’’ Mocht het wel gebeuren, dan heeft de oefenmeester Gabri tot zijn beschikking. ,,Ja, Gabri heeft er weer zin in’’, zegt Jol over de Spanjaard die herstellende is van een achillespeesblessure. ,,Gabri gaat waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in het elftal.’’

Eyong Enoh, die herstelt van een liesblessure, is ook op de weg terug. ,,Enoh is redelijk fit. Hij zou kunnen spelen tegen AGOVV, maar niet negentig minuten lang. Het is beter voor hem om eerst goed door te trainen.’’

De ontmoeting met AGOVV wordt donderdagavond gespeeld op kunstgras. ,,Wij hebben spelers in de selectie die goed uit de voeten kunnen op kunstgras’’, zegt Jol. ,,Het is wel lastig om op zulke velden te spelen.’’

Met de aanwezige pers blikte Jol ook terug op de bekerwedstrijd AZ – Jong Ajax. ,,Het is redelijk dat we negentig minuten in de wedstrijd overeind bleven zonder echt goed te spelen.’’ Spits Marko Pantelic speelde met Jong Ajax mee. ,,Hij is fitter dan ik had gedacht’’, zegt Jol. ,,Pantelic werd overigens geïsoleerd en ook het middenveld had het moeilijk.’’

De wedstrijd AGOVV – Ajax wordt donderdagavond rechtstreeks uitgezonden op RTL7 om 20.45 uur.

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange