Ajax walst over WHC heen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax walst over WHC heen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 23 december, 2009 | Gepost om 21:41 uur | 1.083 keer bekeken

Ajax heeft deze jaargang afgesloten met een simpele bekeroverwinning tegen de amateurs van WHC: 1-14. In de vrieskou van Zwolle had Luis Suarez met zes treffers het grootste aandeel in de zege.

 
De verhouding met het bekertoernooi bleek voor de Amsterdammers tot dusver geen gelukkig huwelijk. De topclub had veel moeite met laagvlieger AGOVV (2-1) en tegen FC Dordrecht werd pas in de verlenging de zege veiliggesteld. En omdat Ajax met een goed gevoel het jaar wilde afsluiten en vredig de kerst in wilde gaan, stuurde Martin Jol zijn sterkste keurkorps het kunstgrasveld in Zwolle op.

“Ik ga geen spelers sparen”, opperde Jol ook voorafgaand aan de bekerconfrontatie. De oefenmeester dacht zich een ronde eerder, tegen FC Dordrecht, wel te kunnen permitteren om Suarez te sparen. Dat pakte slecht uit. De goalgetter moest dat duel alsnog aan de bak en zag de zeventienvoudig bekerwinnaar pas in de verlenging winnen. Dat wilde de coach duidelijk voorkomen.

Voor WHC was het vooral een ware happening. Uitkomen tegen Ajax is voor de meeste spelers en supporters al een finale op zich en een beloning voor de eerdere overwinningen op FC Chabab, AFC en Gemert. De loting was dan ook met groot gejuich ontvangen in Wezep, waar de amateurclub is gehuisvest. De hoofdklasser verkaste eenmalig van het eigen sportpark naar het Zwolle-stadion, om zo meer fans te kunnen herbergen.

Van een echte wedstrijd was geen sprake. WHC bood dapper weerstand en verliet de verdedigende stellingen amper, maar bleek simpelweg geen verweer tegen de nummer drie uit de Eredivisie te hebben. Twintig minuten duurde het verzet en nadien ging het hard. Binnen een half uur vielen immers zeven treffers te noteren. Daarvan waren er zes voor de equipe uit Amsterdam en eentje voor de gastheren.

Marko Pantelic (2), Suarez (2) en Ismail Aissati (2) waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse productie voor de rust. Bij een 0-6 stand mochten de Wezepse fans hun handen warm klappen, aangezien aanvaller Jolf Stel de eer voor WHC redde: 1-6. Het doelpunt werd in het kamp van de amateurs uitbundig gevierd. Ook in de rust werd er volop gesprongen en gezongen, maar dat had meer met de vrieskou te maken.

Na de pauze tilde Ajax de score uiteindelijk naar 1-14. Suarez wist nog viermaal het net te vinden, Kennedy schoot twee keer raak, Demy de Zeeuw en Jeffrey Bosch, die zijn eigen goalie Arjan Verhoef verschalkte, bepaalden de eindstand. WHC wisselde na rust overigens drie keer, om zo meerdere spelers van de match tegen de Amsterdammers te kunnen laten proeven. Het zal Ajax een zorg zijn. De manschappen van Jol gaan immers met een positief gevoel de winterstop in.

 

1 reactie op “Ajax walst over WHC heen”

  • WHC op 23rd december, 2009 23:48 pm

    WHC kan veel beter! als whc in vorm was hadden ze dik van ajax gewonnen!!!!!

  • Snel reageren    Secured By miniOrange