Jol: Omstandigheden vielen reuze mee | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Omstandigheden vielen reuze mee

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 23 december, 2009 | Gepost om 21:42 uur | 916 keer bekeken

Ajax-trainer Martin Jol was niet heel spraakzaam tijdens de persconferentie na afloop van de bekerconfrontatie van zijn Ajax tegen WHC (1-14). Wel gaf hij een compliment aan de staat van het veld in Zwolle.

 

Het was voor Jol en co een makkelijke avond in het Zwolle-stadion. Zonder zich bovenmatig in te spannen trok Ajax een monsterscore over de streep. De arme amateurs van WHC uit Wezep werden met 14-1 op de slachtbank gelegd. “We kunnen alleen maar tevreden zijn met het feit dat we de volgende ronde hebben gehaald”, stelde de hoofdcoach van Ajax na de match vast.

“De omstandigheden vielen reuze mee”, vervolgde Jol zijn relaas. “Het veld was goed bespeelbaar. Je weet vooraf dat je sterker bent. Je weet alleen niet op welke manier het team reageert op zo’n wedstrijd. Maar we kunnen alleen maar tevreden zijn. Ook de wissels hebben goed gespeeld. Enige smetje is de gele kaart van Luis Suarez.”

Zijn kompaan, WHC-trainer Freddy Smit, kon maar deels van de wedstrijd genieten, zo beaamde hij. “De uitslag is ontzettend groot. We wilden ons laten zien, maar het is jammer dat we niet compact blijven spelen. Als je tegen Ajax teveel ruimte weggeeft zijn ze heel goed en straffen ze het hard af. Doordat we af en toe niet compact spelen vergeet je soms te genieten. Maar ik heb het wel zoveel mogelijk geprobeerd.”

Daarnaast was de oefenmeester van WHC zeer te spreken over de organisatie. “De organisatie zal vanavond neerpuffen en blij zijn dat het voorbij is. De voorbereiding duurde een maand lang. Maar je ziet hoe het leeft in het stadion”, vond Smit.

 

Snel reagerenSecured By miniOrange