Ajax geeft talent al jong de ruimte | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax geeft talent al jong de ruimte

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 12 januari, 2010 | Gepost om 11:31 uur | 774 keer bekeken

Wesley Sneijder, Tom de Mul en Toby Alderweireld dienden zich allen in de winterstop op trainingskamp aan, om in de maanden erna hun debuut te maken in de Eredivisie. Ook Christian Eriksen lijkt dat pad te volgen.

De zeventienjarige Deen koos ruim een jaar geleden voor Ajax, maar liep voor dat besluit ook stage bij FC Barcelona, AC Milan en Chelsea. “Ik wilde me breed oriënteren”, zegt Eriksen in het Algemeen Dagblad. “Maar nadat ik bij die clubs was geweest, was ik overtuigd dat het Ajax moest worden.”

“Ajax geeft talent al jong de ruimte, daar staat de club om bekend. Bij Chelsea is het voor jeugdspelers veel moeilijker. En door de jaren heen hebben Denen zich altijd goed gevoeld bij Ajax. Dat weegt ook mee”, aldus de middenvelder.

Eriksen maakt indruk in Portugal, ziet ook Martin Jol. “Natuurlijk, als ik nu drie Sneijders tot mijn beschikking had, was deze jongen nog niet in beeld gekomen. Maar zo is de situatie bij Ajax niet meer. Daarbij: Eriksen neemt de drempels gemakkelijk, in zijn doen en laten lijkt hij al een speler van 23. Aan de bal is zijn grootste kwaliteit simpelweg meer zien dan anderen”, zegt de trainer, die eerder al liet weten Eriksen vaker mee te zullen laten trainen.

Voetbalprimeur

Snel reagerenSecured By miniOrange