De Klassieker Feyenoord – Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Klassieker Feyenoord – Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 januari, 2010 | Gepost om 14:49 uur | 1.423 keer bekeken

Voor velen is het zondag dé wedstrijd van het jaar. Feyenoord – Ajax, niet voor niets de Klassieker, staat vanaf 12.30 uur op het programma. De pers was vrijdag dan ook weer in groten getale uitgerukt voor een voorbeschouwing op dé voetbalwedstrijd van 2009-2010.
Feyenoord staat vierde op de nationale ranglijst, vier punten achter Ajax.

De Rotterdammers presteerden afgelopen woensdag in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi uitstekend tegen PSV door met liefst 0-3 te winnen in Eindhoven. ,,Het was een fantastische wedstrijd”, vond Jol. ,,Maar Feyenoord doet het hele seizoen al mee. Daar ligt er minder druk op dan bij ons. Als je voor het seizoen al zegt ‘laat ons de komende vier jaar met rust’, dan is de verwachting anders en gaat het goed.”

De Amsterdamse oefenmeester ziet tussen Feyenoord en Ajax wel overeenkomsten. ,,Beide clubs hebben dezelfde soort samenstelling. Feyenoord heeft net als wij een jonge ploeg met ervaren spelers. Het gevaar bij Feyenoord zit in de omschakeling. Zeker als ze voor eigen publiek spelen willen ze wel lopen. Ik verwacht niet dat Feyenoord in de eigen zestien zal gaan hangen.

Maar ze spelen in veel wedstrijden anders. Wij moeten echter van onszelf uitgaan en zijn sterk genoeg om het goed te doen. We moeten wel zorgen dat we niet te makkelijk een goal tegenkrijgen. Maar dat geldt voor hen ook.”

Jol zal ook weer anders spelen dan afgelopen woensdag. Hij heeft immers topscorer Luis Suarez weer tot zijn beschikking en op het middenveld is Eyong Enoh ook weer een optie. De Kameroener is terug na het spelen in de Afrika Cup. ,,Enoh is een fitte speler. Hij heeft de afgelopen weken een paar wedstrijden gespeeld, maar dat hebben wij ook. Enoh is een krachtmens. Hij is een zekerheidje in de selectie.”

Urby Emanuelson is daarentegen een twijfelgeval voor zondag. Hij heeft een tik tegen zijn enkel gehad en de training van zaterdag moet uitwijzen of hij al dan niet in de selectie wordt opgenomen.

De wedstrijd begint zondag om 12.30 uur in de Kuip.

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange