Ajax probeerde Koné over te nemen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax probeerde Koné over te nemen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 16 februari, 2010 | Gepost om 14:18 uur | 825 keer bekeken

Ajax heeft in januari een poging gewaagd Arouna Koné over te nemen van Sevilla. De spits moest voor een halfjaar gehuurd worden, maar de Amsterdammers slaagden er niet in tot een akkoord te komen met de Spaanse club.

Ajax hoopte in januari een extra spits aan de selectie toe te voegen. Naast Gergely Rudolf was ook Koné volgens het weekblad Sportweek een serieuze optie voor trainer Martin Jol, maar de Ivoriaan bleek te duur en koos uiteindelijk voor een huurperiode bij Hannover 96.

Dat Ajax bij Koné uitkwam is enigszins opmerkelijk te noemen. In de tijd dat de dribbelaar nog bij Roda JC speelde werd hij immers nog medisch afgekeurd door de Amsterdammers, die een hartafwijking constateerden. Later werd de international door PSV en Sevilla wel gewoon in staat geacht profvoetbal te bedrijven.

Snel reagerenSecured By miniOrange