Ajax richt zich weer op competitie | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax richt zich weer op competitie

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 27 februari, 2010 | Gepost om 0:06 uur | 972 keer bekeken

De selectie van Ajax is vrijdagmiddag vanuit Turijn teruggekeerd. Direct na aankomst in de Amsterdam ArenA schoof Martin Jol in de persruimte aan om vooruit te blikken op het competitieduel met FC Utrecht.

Op de vraag of de teleurstelling daags na de Europese uitschakeling tegen Juventus is verwerkt, antwoordde Jol positief. ,,Ik denk het wel”, sprak Ajax’ oefenmeester in de ArenA. De 0-0 in Turijn was donderdagavond niet genoeg om de 2-1 nederlaag uit Amsterdam recht te zetten. De aandacht kan daardoor vanaf nu volledig naar de competitie en de beker gaan. Jol: ,,De wedstrijden volgen elkaar snel op, dus we moeten ons nu direct weer focussen op de competitie.”

De trainer van Ajax omschrijft Utrecht als een ‘heel compact spelend team’. De ploeg uit de Domstad staat momenteel zesde met 36 punten uit 24 duels, negentien punten minder dan nummer drie Ajax. In de Eredivisie heeft Ajax na 24 speelronden een achterstand van zes punten op FC Twente en zeven punten op koploper PSV.

In december liet Ajax op bij FC Utrecht (2-0 nederlaag) drie van die dure punten liggen. Reden temeer om zondag in de ArenA niet opnieuw dezelfde fout tegen Utrecht te maken. ,,Uit is het altijd lastiger. Zeker tegen een opponent als Utrecht”, zei Jol daarover. ,,Ik hoop dat we onze kwaliteiten zondag uit kunnen spelen. Zeker ook omdat Luis Suarez (de aanvoerder zat een schorsing uit tegen Juventus, red.) er weer bij is.”

De Ajacieden zijn het treffen met Juventus schadevrij uitgekomen. Alleen de langdurig uitschakelde Thimothée Atouba is net als de herstellende Rasmus Lindgren (knie) niet beschikbaar voor zondag. Lindgrens landgenoot Kennedy (lies) vormt een twijfelgeval voor de ontmoeting met Utrecht.

Ajax – FC Utrecht begint zondag om 12.30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten beschikbaar via de verkooppunten van Ticketbox. Voorafgaande het duel is er geen stadionverkoop. Let op: voor dit duel geldt een ClubCard-verplichting (1 op 1).

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange