Ajax veilig geland in Turijn | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax veilig geland in Turijn

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 24 februari, 2010 | Gepost om 17:10 uur | 732 keer bekeken

Benvenuti a Torino. Welkom in Turijn. Kort nadat Ajax-vlucht HV7953 was geland (11.40 uur) werden de Ajacieden verwelkomd in Turijn, thuisstad van Juventus. De 19-koppige selectie van trainer Martin Jol bereidt zich voor op de return in de Europa League tegen de Oude Dame.

Donderdagavond leveren Ajax en Juventus hun beslissende slag om een plek bij de laatste zestien van de Europa League. In het Stadio Olimpico moeten de Amsterdammers een 2-1 achterstand repareren. Afgelopen week bezorgde Miralem Sulejmani Ajax in de Amsterdam ArenA een 1-0 voorsprong in de heenwedstrijd. Twee goals van Juve-aanvaller Amauri later, staat Ajax voor een lastige klus in de Italiaanse industriestad.

Ajax wordt donderdagavond gesteund door een uitverkocht uitvak. Maar liefst 1.500 supporters reizen hun ploeg achterna, of zijn inmiddels al in Torino neergestreken. Een deel van de fans reist woensdag over Milaan, waar de Champions League-wedstrijd Internazionale – Chelsea wordt bezocht. Op de wedstrijddag pendelt een volle supportersvlucht tussen Amsterdam-Schiphol en Torino.

De Ajax-selectie belegt woensdagavond zijn laatste persconferentie en training voor het beslissende treffen in de Europa League. Martin Jol zal vooruitblikken, waarna de selectie rond 18.15 uur voor het laatst traint. De training zal ongetwijfeld veel (vooruit gereisde) Ajax-fans trekken. Tussen de supporters is ook een bekend en vertrouwd Ajax-gezicht te zien. Luis Suarez is met de selectie meegereisd en maakt – ondanks zijn schorsing – gewoon deel uit van de groep. Eigenlijk bereiden dus twintig Ajacieden zich voor op de kraker tussen Juventus en Ajax. Met de morele steun van ‘geluksbrenger’ Suarez slaagt Ajax er wellicht in om de lastige klus succesvol te klaren.

Houd Ajax.nl en Ajax TV in de gaten voor sfeerreportages en het laatste nieuws vanuit Turijn!

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange