Goede kans iets moois te laten zien | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Goede kans iets moois te laten zien

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 25 februari, 2010 | Gepost om 11:52 uur | 674 keer bekeken

Juventus heeft donderdag in de zestiende finale van de Europa League een favorietenrol in de return van tegen Ajax. De Ajacieden voelen zich, terecht, alles behalve kansloos. Ajax heeft moed geput uit het prima spel in de heenwedstrijd, afgelopen week in de Amsterdam ArenA. Martin Jol en Maarten Stekelenburg spraken woensdag dan ook vertrouwenwekkende taal op de persconferentie in het Stadio Olimpico.

De Ajacieden treden donderdag voor de twaalfde keer aan tegen de grootmacht uit Turijn. Van alle eerder gespeelde duels, wacht de Amsterdammers dit keer een van de lastigste opgaves. In Turijn moet een 2-1 achterstand worden goedgemaakt.

,,Een grote kwaliteit van Juventus is dat het op resultaat kan spelen’’, vertelde Martin Jol woensdagavond op de persconferentie. ,,Ook als de tegenstander optisch beter is.’’ De Ajax-trainer verwees daarmee duidelijk naar de heenwedstrijd in de ArenA, waarin Juventus de spaarzame kansen die het kreeg optimaal benutte. De Ajacieden vormden vaak (optisch) de betere ploeg. Amauri strafte twee individuele fouten van Jan Vertonghen keihard af. De twee kopgoals van de tot Italiaan genaturaliseerde Braziliaan deden de thuisploeg desondanks de das om: 2-1. Heel veel meer kansen creëerden de Italianen zich bijna niet. De ‘optisch mindere’ ploeg won toch. ,,Twee doelpunten tegen krijgen is natuurlijk niet ideaal’’, vervolgde Jol. ,,Eén treffer tegen is al vervelend. We moeten donderdag iets recht breien. Dat kan alleen als we fris van de lever spelen. We hebben daarbij ook nog wel wat geheime wapens.’’

Over de favorietenrol was Jol duidelijk. ,,Juventus is favoriet om door te komen. Wie twee doelpunten tegen krijgt is duidelijk in het nadeel. Juventus heeft dit seizoen best veel treffers tegen gekregen. Daar hoop ik morgen ook op. Veel routiniers hebben we niet in onze ploeg. Deze komende wedstrijd, hier in Italië, is een goede ervaring en mogelijkheid om iets moois te laten zien.’’ Tijdens de persconferentie trakteerde Jol een van zijn spelers nog op een kolossaal compliment. Op de dag waarop ook de Turijnse sportkrant Tuttosport al zeer lovend schrijft over Gregory van der Wiel, sprak Jol over zijn rechtsback: ,,Ik heb in al mijn jaren op zijn positie (rechtsback, red.) niemand gezien met meer potentie dan hij.’’ Ook van de Oranje-international worden donderdag grootse daden verwacht.

In de volle perskamer van het Stadio Olimpico schoof ook Maarten Stekelenburg aan voor een vooruitblik. De doelman is net als de geschorste Luis Suarez één van de peilers onder de Ajax-ploeg van Jol. ,,We hebben de eerste wedstrijd ook goed gespeeld’’, blikte Stekelenburg ook op zijn beurt nog kort terug op afgelopen donderdag. Uit de terugblik sprak vertrouwen. ,,Ik hoop dat we ‘het’ morgen ook laten zien. Hopelijk gaan wij daarna door.’’ De Oude Dame zal niet heel anders spelen dan afgelopen week in Amsterdam, verwacht ‘Steek’. ,,Juventus ‘hoeft’ morgen niet.’’

Hoofdtrainer/manager en eerste doelman werden ook gevraagd naar de schorsing van Suarez. Hoezeer zal Ajax zijn aanvoerder donderdagavond gaan missen in de loodzware return? ,,Luis is een fenomeen’’, complimenteerde Jol de Uruguayaan. ,,Hij scoort meer dan wie ook in Europa en levert daarnaast heel veel assist. Zo’n speler is niet te vervangen. Al hebben we veel jonkies die een belangrijke rol kunnen spelen. Morgen, na de wedstrijd kan ik pas aangeven hoe groot het gemis is.’’ Stekelenburg sprak vooral over de rol die Suarez speelt binnen de selectie. Dat de selectie een hecht collectief is bewijst het meereizen van de aanvoerder, vindt Stekelenburg. ,,Prettig dat hij is meegereisd. Luis is een ideale aanvoerder. Hij heeft een goed contact met iedereen.’’

Aansluitend op de persconferentie belegde Ajax zijn laatste training voor de wedstrijd in het Stadio Olimpico. Om 18.04 uur exact betraden de Ajacieden de mat waarop het Europa League-duel Juventus – Ajax donderdag wordt gespeeld. De negentienkoppige selectie, met als twintigste man daarbij de geschorste Suarez, werd met applaus verwelkomd. Een uitgebreide supportersdelegatie volgde de avondtraining vanuit het uitvak. De return wordt donderdag (aftrap 21.05 uur) door liefst 1.500 Ajax-supporters bijgewoond. Ook zij zullen vertrouwen op een goed resultaat.

Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de persconferentie, training en de stad Turijn.

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange