Van der Wiel:Het ging lastig in de 1e helft | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Van der Wiel:Het ging lastig in de 1e helft

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 maart, 2010 | Gepost om 11:45 uur | 905 keer bekeken

Geïrriteerd is Gregory van der Wiel als hem gevraagd wordt het moeizame eerste half uur tegen FC Groningen te verklaren. “Ga je nu op zoek naar het negatieve? Het ging lastig, maar je kan niet foutloos spelen.”

Goed gemutst is de rechtsback niet bepaald na de 3-0 zege die Ajax in het spoor van FC Twente houdt; een belangrijk overwinning. Maar zoals gezegd, in de eerste fase van de wedstrijd lukte het Ajax niet haar aanvallende spel te spelen. “We kwamen in het begin goed weg. Maar we hebben elke wedstrijd wel een periode waarin we minder goed spelen”, zei Van der Wiel in gesprek met Goal.com.

“Ik heb geen idee wat er bij ons na rust veranderde”, vervolgde de international, die voor zijn doen niet vaak opkwam. “Het kwam zo uit. Ik vond het niet noodzakelijk.” De 3-0 zege zorgt ervoor dat Ajax nummer drie PSV voor blijft. “Het is een finale die we weer hebben gewonnen. Als we de tweede plaats vast willen houden moeten we alles winnen, dat is duidelijk. Dan kijken we wel wat er boven ons gebeurt.”

Gaat hij, nu de spanning toeneemt, ook voor een wedstrijd van FC Twente klaar zitten? “Nee, ik heb niet zitten kijken naar FC Twente”, antwoordde hij. “Via internet heb ik het wel gevolgd.” Waar Ajax vorig seizoen alles behalve imposant verdedigde, is dat dit seizoen juist een kwaliteit geworden in de hoofdstad. “We hebben een vaste bezetting en weinig blessures”, wijst Van der Wiel twee belangrijke oorzaken aan.

“Ook zijn we allemaal een stapje verder dan vorig jaar. We kunnen beter met elkaar spelen en individueel ontwikkelen we ons goed. Dat maakt een sterk geheel. Het hele team staat goed, ook het middenveld en de aanval. Eyong Enoh ruimt veel op voor ons en Demy de Zeeuw werk ook hard. Dat maakt het makkelijker voor de verdediging.”

Goal.com

Snel reagerenSecured By miniOrange