Ajax betaald geen premies aan spelers NAC | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax betaald geen premies aan spelers NAC

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 20 april, 2010 | Gepost om 10:13 uur | 1.167 keer bekeken

De club Ajax gaat geen premies betalen om de spelers van NAC Breda, over ruim anderhalve week tegenstander van FC Twente, extra te motiveren. Dat zegt algemeen directeur Rik van den Boog in De Telegraaf.

“Wat spelers of sponsors doen, weet ik niet. Maar wij loven als club geen premie uit”, zei Van den Boog. “Dat is tegen mijn principes.” Maandag liet koploper FC Twente al weten geen geld te betalen aan NEC, dat op de slotdag tegenstander is van Ajax.

NAC-trainer Robert Maaskant was maandag wel in Amsterdam om de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feyenoord te aanschouwen. “Ik was er niet om te onderhandelen over de premie”, grapte de coach. “Maar bezoek regelmatig beloftewedstrijden om bepaalde spelers te bekijken.”

Het is voor clubs toegestaan om een aanmoedigingspremie aan te bieden. “We gaan ervan uit dat spelers sowieso willen winnen. Maar Ajax mag spelers van NAC bieden wat ze wil. De KNVB zal daartegen niet optreden. Of het ook chique is, is een tweede”, zei de voetbalbond bij monde van directeur bedrijfsvoering Bert van Oostveen.

Snel reagerenSecured By miniOrange