Jol: Je moet geen gekke dingen doen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Je moet geen gekke dingen doen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 april, 2010 | Gepost om 15:45 uur | 1.543 keer bekeken

FC Twente of Ajax wordt zondag de nieuwe kampioen in de Eredivisie. Bij puntverlies van koploper FC Twente op bezoek bij NAC Breda is Ajax – indien wordt gewonnen van NEC – de titelhouder.

Trainer Martin Jol beseft dat zijn ploeg het een speelronde voor het einde van de competitie niet in eigen hand heeft. “We zullen door de mensen om ons heen, zoals de fans, wel op de hoogte worden gehouden over wat in Breda gebeurt. Ik kan een boek schrijven over alle mogelijke scenario’s. Maar het belangrijkste voor ons is dat we winnen”, zegt de Ajax-coach.

Jol bereidt zijn ploeg niet op een speciale manier voor op de allesbeslissende laatste wedstrijd. “Je moet geen gekke dingen doen. Zoals bijvoorbeeld twee vrije dagen geven deze week. Dat kan niet. Ook met Koninginnedag trainen we gewoon, net zoals normaal op vrijdag.”

Ajax heeft zich de afgelopen maanden knap teruggevochten in de titelstrijd. De Amsterdammers staan tweede met 82 punten, een punt minder dan FC Twente.  “Dat je met dit puntentotaal misschien geen kampioen van Nederland wordt, is opvallend. Maar het is nou eenmaal zo. En Twente heeft de meeste punten. Ze hebben geloof ik dertien keer met een doelpunt verschil gewonnen en dus drie punten.”

“Bij ons is dat anders. Wij hebben in twee duels tegen PSV zeven keer gescoord en tegen de meeste andere clubs ook. We hebben voor de winterstop alle toppers uit gehad, waardoor we achter de feiten aanliepen. Na de winterstop kregen de concurrenten de moeilijke wedstrijden. En dat zie je nu terug”, aldus Jol.

Snel reagerenSecured By miniOrange