Lodeiro en Suárez in selectie Uruguay | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Lodeiro en Suárez in selectie Uruguay

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 11 mei, 2010 | Gepost om 9:39 uur | 1.358 keer bekeken

Bruno Silva is er niet in geslaagd om een WK-ticket te verdienen voor Uruguay. De rechtsback van Ajax liet zich in de winterstop verhuren aan Internacional in een poging om weer in beeld te raken bij bondscoach Oscar Washington Tabarez, maar die had in zijn voorselectie geen plek voor Silva. Ajacieden Nicolas Lodeiro en Luis Suárez zitten er wel bij.

Tabarez nam slechts 26 man op in zijn voorselectie, waardoor er nog drie spelers moeten afvallen. Opvallendste afwezige aan de kant van Uruguay is Cristian Rodriguez, die een goed seizoen doormaakte bij Porto, maar wegens zijn rode kaart tegen Argentinië geschorst is voor de eerste twee duels op het WK. Tabarez selecteerde hem daarom niet.

De meest verrassende namen zijn die van Egidio Arevalo-Rios (Penarol), Alvaro Gonzalez (Nacional) en Jorge Rodriguez (River Plate uit Uruguay), die nog nauwelijks internationale ervaring opdeden. In totaal selecteerde Tabarez vier spelers uit eigen land; de rest verdient zijn geld over de grenzen. Op het WK treft Uruguay Zuid-Afrika, Frankrijk en Mexico.

De volledige voorselectie:

Doel: Fernando Muslera (Lazio), Juan-Guillermo Castillo (Deportivo Cali), Martin Silva (Defensor Sporting)

Verdediging: Diego Lugano (Fenerbahce), Diego Godin (Villarreal), Andres Scotti (Colo Colo), Jorge Fucile (Porto), Martin Caceres (Juventus), Mauricio Victorino (Universidad de Chile), Maximiliano Pereira (Benfica)

Middenveld: Walter Gargano (Napoli), Egidio Arevalo-Rios (Penarol), Sebastian Eguren (AIK Stockholm), Diego Perez (AS Monaco), Alvaro Pereira (Porto), Alvaro Fernandez (Universidad de Chile), Jorge Rodriguez (River Plate), Alvaro Gonzalez (Nacional), Ignacio Gonzalez (Valencia), Nicolas Lodeiro (Ajax)

Aanval: Sebastian Fernandez (Banfield), Luis Suárez (Ajax), Diego Forlan (Atlético Madrid), Sebastian Abreu (Botafogo), Edinson Cavani (Palermo) en Jorge Martinez (Catania).

Voetbalzone

Snel reagerenSecured By miniOrange