Nieuwe kans voor Suarez | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Nieuwe kans voor Suarez

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 15 juni, 2010 | Gepost om 13:21 uur | 1.379 keer bekeken

Luis Suarez zal woensdag tegen Zuid-Afrika opnieuw in de basis starten. De Uruguayaanse aanvaller van Ajax stelde in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk (0-0) teleur, maar krijgt een nieuwe kans van bondscoach Oscar Tabárez.

“Suarez speelde niet zijn beste wedstrijd, maar er waren verzachtende omstandigheden”, nam Tabárez zijn pupil in bescherming. “Het is niet goed om spelers meteen te wisselen. Dan verliezen ze alleen maar meer zelfvertrouwen.” Suarez was het afgelopen seizoen goed voor 35 doelpunten in de Eredivisie. Ook zijn aanvalspartner Diego Forlan slaagde er niet in om goede kansen te creëren.

Tabárez liet doorschemeren dat de rest van zijn elftal wel zou kunnen wijzigen. “Er kunnen wat wijzigingen volgen, omdat we ons aan de tegenstander moeten aanpassen.” De keuzeheer kan in ieder geval niet beschikken over Nicolas Lodeiro. De ploeggenoot van Suarez bij Ajax kreeg tegen Frankrijk als invaller binnen twintig minuten twee gele kaarten en is geschorst.

Zuid-Afrika wil voortborduren op het goede spel tegen Mexico (1-1) en rekent woensdag weer op de steun van de hele natie. “Een overwinning op Uruguay zal het hele land nog trotser maken”, zegt Siphiwe Tshabalala, door zijn prachtige doelpunt de ster tegen Mexico. De zelfverzekerde middenvelder daagde de Zuid-Amerikaanse opponent alvast uit. “Als we op dezelfde voet doorgaan, heeft Uruguay een probleem.”

Bafana Bafana doet er alles aan om niet het eerste gastland in de geschiedenis te worden dat strandt in de groepsfase. Daarbij moet de vuvuzela de spelers ondersteunen. Aanvoerder Aaron Mokoena onderstreept de kracht van de veel bekritiseerde blaastoeter. “Het is de twaalfde man die we nodig hebben. We hebben geen enkel probleem met de vuvuzela’s. Het is ons wapen”, tekende het ANP op.

Snel reagerenSecured By miniOrange