Ajax wacht lastige taak | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax wacht lastige taak

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 juli, 2010 | Gepost om 22:47 uur | 1.442 keer bekeken

Ajax moet volgende week nog vol aan de bak om een plek in de play-offs van de Champions League te bewerkstelligen. Een vroeg doelpunt van Luis Suarez tegen PAOK FC was niet genoeg, want de Grieken trokken de stand een kwartier voor tijd weer gelijk: 1-1.

Bij Ajax zal men absoluut niet tevreden zijn met de puntendeling in de Amsterdam Arena. De thuisploeg had zeker voor rust voldoende kansen om een grotere uitslag neer te zetten en getuige de imponerende Griekse supportersschare die in de Amsterdam Arena de toon zette, staat de ploeg van Martin Jol volgende week een heel zware klus te wachten in ‘de hel van Thessaloniki’.

Nasleep van het WK

Jol kon voor het eerst sinds het begin van de voorbereiding over een vrijwel complete selectie beschikken. Enkel Nicolas Lodeiro en Thimothee Atoubá ontbraken, WK-gangers Luis Suarez, Gregory van der Wiel, Maarten Stekelenburg en Eyong Enoh verschenen allen gewoon aan de aftrap. Demy de Zeeuw nam plaats op de bank, hij ondervond nog altijd lichte hinder van een karatetrap in zijn gezicht en viel na een uur in voor Rasmus Lindgren.

De selectie van PAOK telt drie WK-gangers, waarvan slechts één speler daadwerkelijk in actie kwam in Zuid-Afrika. Dimitrios Salpingidis viel namens Griekenland in tijdens de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea en begon aan het duel met Nigeria, waarin hij geschiedenis schreef door het eerste WK-doelpunt van de Grieken ooit te scoren. De andere twee WK-gangers waren doelman Konstantinos Chalkias en Stelios Malezas, maar zij kwamen geen minuut in actie.

Ajax was kwalitatief een paar maten te groot voor PAOK en dat uitte zich woensdag ook op het veld. De thuisploeg was de eerste helft dominant en creëerde al snel een aantal uitgelezen kansen. Suarez opende het bal met een fraai lobje dat net over de lat vloog en Miralem Sulejmani – gelegenheidspits bij het uitblijven van een nieuwe aanvaller – verzuimde even later de Uruguayaan in stelling te zetten voor een vrij doel.

Suarez’ honderdste

Na twaalf minuten kende Suarez meer geluk, al kreeg hij wel de helpende hand toegereikt van Chalkias. De Griekse doelman haalde tijdens de openingsfase al enkele rare capriolen uit, maar maakte het helemaal bont door een eenvoudige voorzet met een halve vuist weg te slaan. Daardoor belandde de bal uiteindelijk bij Van der Wiel, die Suarez bediende – de Uruguayaan scoorde fabuleus met een omhaal zijn honderdste doelpunt als Ajacied: 1-0.

De voorsprong van Ajax was verdiend, want de gehele eerste helft liet de thuisploeg PAOK kansloos. Ondanks dat de Amsterdammers na rust op die goede prestatie konden voortbouwen, lieten ze de wedstrijd beetje bij beetje uit hun handen glippen. De Grieken werden brutaler en creëerden zelfs enkele potentiële doelkansen, maar Stekelenburg hoefde tot de 72ste minuut geen ultieme inspanning te verrichten.

Slordigheden afgestraft

De slordigheden kwamen Ajax uiteindelijk duur te staan. Ruimte in de verdediging werd benut door Vladimir Ivic, die met een verdediger in zijn rug de bal schitterend in de kruising schoot: 1-1. Ajax slaagde er in het resterende kwartier niet in PAOK onder zware druk te leggen, al was er in de slotfase wel enige consternatie over een eventuele handsbal van een Griek in het eigen strafschopgebied. Een penalty werd echter niet toegekend, waardoor Ajax volgende week moet scoren om kans te houden op de volgende voorronde.

3 Reacties op “Ajax wacht lastige taak”

 • Bert = jood-tot-me-dood op 28th juli, 2010 23:21 pm

  je zag de wk moeheid er langzaam in slijten bij meer dan de helft van de ajaxspelers. je mist gewoon een diepe spits die de bal bij zich kan houden om te kaatsen en/of zelf te scoren. jammer dat die marokkaanse geldwolf er niet bij zal zijn. deels of helemaal niet meer. maar ajax moet niet buigen voor zakkenvullers. vooral niet als ze uit 010 komen!!!

 • berhen op 28th juli, 2010 23:33 pm

  jammer. Goed gespeeld. Alleen de scherpte onbreekt jammer genoeg. Het had met zo goed 5-1 kunnen zijn. Als ze zo door gaan komt het wel.

 • paul op 5th augustus, 2010 10:34 am

  hebben echt 3 plaatsen versterking nodig linksback rechts voor storm ram sibon? dembele braafheid zal wel niet te betalen zyn toch moet het kapitaal op veld staan

 • Snel reageren  Secured By miniOrange