Vermeer blundert tegen FC Porto | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Vermeer blundert tegen FC Porto

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 juli, 2010 | Gepost om 21:27 uur | 996 keer bekeken

Ajax heeft zijn eerste nederlaag geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Martin Jol ging bij FC Porto met 1-0 onderuit door een blunder van Kenneth Vermeer.

De doelman van Ajax, die onder de lat stond omdat Maarten Stekelenburg nog vakantie viert na het WK, liet zich in de dertiende minuut op de achterlijn verrassen door Hulk. De Braziliaan gaf voor en James Rodriguez had geen moeite om de bal in het lege doel te schieten. Het bleek 77 minuten later de enige treffer te zijn tijdens het oefenduel in het Estádio do Dragão van FC Porto.

De nederlaag was niet nodig, aangezien Ajax zeker niet minder was dan de Portugese opponent. Zonder de WK-gangers Luis Suarez, Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw kregen de Amsterdammers enkele kansen op de gelijkmaker. Urby Emanuelson, Jeffrey Sarpong en vooral Christian Eriksen waren van afstand gevaarlijk en ook Siem de Jong deed van zich spreken.

Vrijdag oefent Ajax thuis tegen Chelsea en dat is de laatste test voor de ploeg op woensdag 28 juli in de voorronde van de Champions League aantreedt tegen het Griekse PAOK Saloniki.

Snel reagerenSecured By miniOrange