Jol: Mido snel inzetbaar | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Mido snel inzetbaar

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 25 augustus, 2010 | Gepost om 9:38 uur | 1.485 keer bekeken

Ahmed ‘Mido’ Hossam maakt over ongeveer twee weken zijn debuut voor Ajax. De spits kampt nog met een trainingsachterstand, maar trainer Martin Jol verwacht hem snel helemaal fit te krijgen.

“Ik hoop hem er over tien dagen of twee weken bij te hebben”, vertelt Jol in De Telegraaf. De coach weet nog niet of Mido, die al eens eerder succesvol voor de club actief was, in Amsterdam aanspraak kan maken op een plekje bij de eerste elf. “Dat ligt eraan hoe goed hij is.”

Jol legt nog maar eens uit waarom hij voor Mido gekozen heeft als nieuwe spits bij Ajax. “We konden geen spitsen halen die geld kostten. En daarom ben ik blij dat Mido zoveel ambitie heeft dat hij op deze basis naar Ajax wil komen. In tegenstelling tot Marko Pantelic krijgt hij geen salaris. Het kan vriezen of dooien en als het dooit, maakt het ook niet uit.”

De 27-jarige Mido is al enkele jaren uit beeld verdwenen. Zijn eerste halfjaar bij Tottenham Hotspur, waar Jol destijds nog coach was, verliep goed, maar daarna belandde de Egyptenaar in een neerwaartse spiraal. Ook bij Middlesbrough was de targetman niet meer welkom, waarna zijn contract werd ontbonden en hij op basis van een pay-as-you-play contract naar Ajax vertrok.

Volgens Jol was het vooral het ego van Mido dat ervoor zorgde dat hij het zo moeilijk had in de Premier League. “In zijn eerste half jaar scoorde hij elf keer. Waarom het is misgegaan in Engeland? Omdat de clubs daar vier spitsen voor één positie hebben. En daar kon hij niet zo goed mee omgaan. Maar het is een heel goeie jongen.”

Snel reagerenSecured By miniOrange