Ajax pakt punt tegen AC Milan | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax pakt punt tegen AC Milan

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 september, 2010 | Gepost om 22:41 uur | 1.207 keer bekeken

Ajax herpakte zich tegen AC Milan van de kansloze nederlaag tegen Real Madrid vorige speelronde. Een zege op de Italianen werd het niet, maar wel een verdienstelijke 1-1 remise.

Ajax begon het duel met Milan enthousiast en brutaal. Dat gold evenzo een handvol supporters. Hun gebruik van vuurwerk vond de dienstdoende arbiter iets té brutaal, waarna hij het duel na vijf minuten korte tijd stillegde. Met een opportunistisch schot van Luis Suarez toonde Ajax direct erna zijn aanvallende intenties.

Milan stond in de openingsfase vooral te verdedigen en Ajax werd na 22 minuten beloond voor het initiatiefrijke spel. Suarez speelde fraai zijn mannetje uit, sneed vanaf links naar binnen en speelde Mounir El Hamdaoui in, die uit de draai in een melee van spelers hoog raakschoot: 1-0.

Ajax leek zichzelf te verbazen door de voorsprong, want de Amsterdammers vervolgden het duel matig. Milan loste direct een waarschuwingsschot. De buitenspelval van Ajax faalde op een steekbal van Clarence Seedorf. Robinho had één op één met Maarten Stekelenburg de hoek voor het uitzoeken, maar mikte aan de verkeerde kant van de paal.

Een gewaarschuwd man telt voor twee, maar dat ging niet op voor de elf mannen van Ajax. Na 37 minuten lag de gelijkmaker er alsnog in. Clarence Seedorf zette vanaf rechts met een lob voor en Zlatan Ibrahimovic mocht aannemen en van dichtbij binnenschieten. De verdediging van Ajax zag er niet goed uit bij de 1-1 van Milan.

Ajax begon aan de tweede helft even levendig als de eerste, maar het opportunistische spel van de Amsterdammers leverde minder op. Er was een kansje voor El Hamdaoui, maar verder vielen er tot de zeventigste minuut nauwelijks hoogtepunten te noteren. Minpunten waren er wel, want de arbiter had in het tweede bedrijf zijn handen vol aan de ineens stevige wedstrijd en deelde een handvol gele kaarten uit.

Milan wekte bij het ingaan van de laatste twintig minuten de indruk met een punt genoegen te nemen, maar via counters kwamen de Italianen er traditiegetrouw snel en gevaarlijk uit. Het was dan ook oppassen voor Ajax, dat vaak teveel tijd en ruimte nodig had voor het opzetten van zijn aanvallen en regelmatig onnodig balverlies leed.

Met het inbrengen van Rasmus Lindgren leek ook Martin Jol zich tevreden te stellen met een punt, maar vijf minuten voor tijd kwam Ajax bijna met lege handen te staan. Na een ogenschijnlijke overtreding mocht Ibrahimovic door en de Zweed zette voor op Kevin-Prince Boateng, die Stekelenburg tot een uiterste redding dwong.

Door de remise houdt Ajax een goede kans op het bereiken van de Europa League en is ook doorgang in de Champions League niet onhaalbaar. Voor de Amsterdammers is het het eerste punt. Milan staat op vier.

Snel reagerenSecured By miniOrange