Jol kalm na kritiek Cruijff | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol kalm na kritiek Cruijff

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 20 september, 2010 | Gepost om 23:08 uur | 1.056 keer bekeken

Ajax-trainer Martin Jol heeft in alle kalmte gereageerd op de kritiek van Johan Cruijff, die in zijn column in De Telegraaf flink uithaalde richting Ajax. Volgens Jol is de kritiek deels terecht, maar op sommige punten ook zeker niet.

“Ik heb het ter kennisgeving aangenomen. Ik heb zelf het idee dat onze fans behoorlijk tevreden zijn”, zo zegt Jol in gesprek met Voetbal International. Problemen heeft Jol niet met de kritiek. “Dit schijnt erbij te horen als je hier werkt. Toen ik bij andere clubs werkzaam was, viel me al op hoe vaak Cruijff kritiek op Ajax had. Zelfs Louis van Gaal heeft daar vaak mee te maken gehad. Kennelijk maakt Johan zich al heel lang zorgen over Ajax.”

De kritiek van Cruijff op de wedstrijd tegen Real Madrid deelt Jol met de voetballegende. “Maar die wedstrijd was niet typerend voor ons spel van de afgelopen periode. Ajax speelt eindelijk weer Champions League en we staan bovenaan in de competitie; dat is de voorbije jaren wel eens anders geweest. Ik weet heus dat bij het eerste elftal en in de jeugdopleiding nog tal van facetten voor verbetering vatbaar zijn en daar werken we keihard aan.”

“Momenteel zijn dertien van de vaste achttien spelers in de A-selectie zelf opgeleid, dat vind ik geen slecht percentage”, vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. “En het klopt dat we geen specifieke vleugelaanvallers hebben, dat vangen we nu op met spelers die het op een andere manier invullen. Anders dan Sjaak Swart dat bijvoorbeeld deed. Maar over het rendement van Luis Suarez op de rechtsbuitenplek heb ík geen klagen.”

Snel reagerenSecured By miniOrange