Anita en de Jong mee naar Excelsior | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Anita en de Jong mee naar Excelsior

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 oktober, 2010 | Gepost om 14:55 uur | 912 keer bekeken

Ajax-trainer Martin Jol kan tegen Excelsior weer beschikken over Siem de Jong en Vurnon Anita. Ook Jan Vertonghen is fit genoeg voor een optreden zondag in Rotterdam.

De Jong miste door een hamstringblessure de wedstrijden tegen NAC Breda en AJ Auxerre, terwijl kuitproblemen Anita sinds het duel met AC Milan aan de kant hielden. Hun fysieke ongemakken behoren tot het verleden. ‘Zij zijn fit en gaan mee naar Rotterdam’, zei Jol in de aanloop naar het dule met Excelsior.

De Haagse trainer kent verder weinig personele problemen. ‘Ook Jan Vertonghen is denk ik geen probleem. Hij kreeg dinsdag tegen Auxerre een tik bij zijn heup, maar ik verwacht dat hij inzetbaar is.’

Oleguer kwam het Champions League-duel niet ongeschonden door. De Spaanse verdediger zit met een gebroken neus de komende weken aan de kant. Nicolás Lodeiro en Timothée Atouba zijn op de weg terug, maar moeten eerst een hele wedstrijd achter de rug hebben voor een plek in de wedstrijdselectie.

Hoewel op Woudestein een wedstrijd op kunstgras wacht, bereidde Jol zijn ploeg niet voor op een vergelijkbare ondergrond. ‘Trainen op kunstgras vind ik een risico, want straks vallen er spelers uit.’

Snel reagerenSecured By miniOrange