Jol: Ik ben tevreden | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Ik ben tevreden

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 16 oktober, 2010 | Gepost om 22:55 uur | 1.035 keer bekeken

Martin Jol had zich zaterdag geen beter avondje kunnen wensen. Ajaxwon eenvoudig zonder noemenswaardige inspanningen van NAC (3-0). Bovendien raakten er geen spelers geblesseerd in aanloop naar het Champions League-duel met Auxerre.

“Ik kan dus alleen maar tevreden zijn”, zei Jol na de wedstrijd. “We hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen FC Utrecht. Dat was toch een domper. Nu hebben we het veel beter gedaan. Ik heb me vooral in de eerste helft vermaakt. Toen hadden we nog veel vaker kunnen scoren.”

Jol hield Toby Alderweireld tegen NAC op de bank. De Belg moest plaatsmaken voor André Ooijer, die een degelijke indruk maakte. “Het is niet zo dat ik ontevreden over Alderweireld ben”, zei de oefenmeester in een reactie op zijn beslissing. “Anders had hij dit seizoen ook niet zo vaak gespeeld.”

“Maar we hebben Ooijer niet voor niets gehaald. Bovendien hebben we in mijn ogen de behoefte aan iemand die mannelijk is en de boel goed kan organiseren. Ooijer heeft die kwaliteiten en daarom heb ik voor hem gekozen.”

Snel reagerenSecured By miniOrange