Lindgren: Ajax is het belangrijkste | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Lindgren: Ajax is het belangrijkste

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 6 oktober, 2010 | Gepost om 10:57 uur | 880 keer bekeken

Rasmus Lindgren is dinsdag aandachtig toeschouwer bij de interland tussen Oranje en Zweden. Een oproep kreeg hij niet, maar dat maakt hem nu niet zoveel uit. Hij speelt bij Ajax en dat was een jaar geleden nog heel anders.

“Dit is natuurlijk veel leuker”, zo zegt de Zweed, die een jaar geleden mocht vertrekken, op het digitale thuis van de Amsterdammers. “Ik heb nu weer pijn aan mijn benen in plaats van mijn hoofd. Het was een vervelende periode, maar het is mooi om er vanuit mijn huidige positie op terug te kijken. Dat is toch lekker.”

Zweden neemt het komende week op tegen Oranje, zonder Lindgren. Verbaasd dat hij geen uitnodiging kreeg is hij niet. “Nee, want ik zit er mede door blessures al een tijd niet bij. Daarnaast ben ik niet altijd basisspeler bij Ajax”, zo zegt de middenvelder, die zich vooral wil focussen op de club. “Voor mij is Ajax absoluut het belangrijkste, dat heb ik ook altijd gezegd.”

“Maar, als ik fit ben en wedstrijden speel kan ik in elk geval meekomen op het niveau van het Zweedse elftal. Het is belangrijk dat van jezelf te weten. Als ik weer ga spelen kom ik vanzelf weer in beeld”, zo zegt Lindgren, die dinsdag wat verwacht van zijn land. “Zweden heeft veel nieuwe jonge jongens. Verder heerst er een goede sfeer en leeft de nationale ploeg weer in Zweden. Ook de terugkeer van Zlatan is belangrijk.”

Waar Oranje en Zweden vechten om een ticket voor het EK in 2012, wil Lindgren nog dit seizoen een keer succes boeken met Ajax. “Het zou heel mooi zijn als we weer eens kampioen worden. Verder willen we ook overwinteren in Europa. Het liefst in de Champions League, want we hebben nog alle kansen om tweede te worden.”

Snel reagerenSecured By miniOrange