Suarez heeft begrip voor schorsing | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Suarez heeft begrip voor schorsing

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 23 november, 2010 | Gepost om 9:57 uur | 1.013 keer bekeken

Luis Suárez heeft begrip getoond voor de schorsing die Ajax hem heeft opgelegd naar aanleiding van het bijtincident van afgelopen zaterdag tegen PSV (0-0). De aanvaller beet in de slotfase Otman Bakkal net onder zijn nek en is door zijn werkgever voor twee competitieduels geschorst. De Amsterdammers hebben Suárez ook nog een boete opgelegd, die naar een goed doel zal gaan.

“Ik heb begrip voor de schorsing van twee wedstrijden”, vertelt Suárez maandagavond aan het Spaanse Ona FM. “Ik ben aanvoerder en moet het goede voorbeeld geven. Daarin heb ik gefaald.” Over het incident zelf wilde de aanvaller eigenlijk niet veel meer kwijt. “Het was een moment van opwelling, in het heetst van de strijd. Bakkal stond een keer of zeven op mijn voet en ik werd kwaad. Na afloop hebben we gewoon elkaar de handen geschud en was het over en sluiten.”

Suárez vindt dat Barcelona met Ibrahim Afellay een goede versterking in huis haalt. “Hij is een geweldige speler.” Suárez verbergt zijn wens om ooit voor de Catalanen te spelen allerminst. “Ik hoop tegen Real Madrid goed te spelen. In dat soort wedstrijden kan men zien wat voor speler iemand is.” Suárez laat zijn zaken behartigen door Pere Guardiola, de broer van Barcelona-trainer Josep. “We werken nu acht à negen maanden samen, dat gaat uitstekend.”

“Mijn keuze voor zijn persoon heeft niets met Barcelona te maken”, verzekert de aanvaller. “Als het moment daar is, dan zal Barcelona mij om mijn voetballende kwaliteiten willen, niet omdat zijn broer mijn zaakwaarnemer is.” Suárez heeft een huis in Catalonië, in Castelldefels om precies te zijn. “Ik voel me daar thuis. Het is een mooie streek om te wonen en te leven.”

Snel reagerenSecured By miniOrange