Uitgerekend tegen Feyenoord | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Uitgerekend tegen Feyenoord

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 januari, 2011 | Gepost om 10:15 uur | 2.003 keer bekeken

Het is eindelijk zover. Deze week ging de eerste paal de grond in en vanaf april hebben we het. Ajax en Adidas bouwen op De Toekomst het technologische onderzoekscentrum ‘miCoach Performance Centre’ en het wordt geweldig. Vanaf april 2011 kan Frank de Boer, aan de hand van bewegingsanalyses, precies zien dat een speler twee dagen geleden mank gelopen heeft. Aan de hand van trainingsopnames kunnen we voorspellen welke speler in welke minuut van welke wedstrijd zijn voorste kruisband twee millimeter in zal scheuren. Ook weten we dan vooraf al hoeveel meter hij nog door zal strompelen en met welke snelheid hij tegen het gras zal smakken. ‘Kijk, in deze simulatie zie je duidelijk hoe Ooijer met zijn linkerhand naar zijn rechterknie zal grijpen en dat hij met 22 kilometer per uur vol op zijn kin terecht gaat komen. Dat hij daarbij 32,4 gram tong af zal bijten vertellen we hem nog niet.’

Voorspel Ajax – Feyenoord en ontvang 50 euro bonus

Helaas is er ook slecht nieuws. Voor de spelersvrouwen. Er komt een lijst voor elk lid van de selectie, waarop zal staan welke standjes vanaf hoeveel dagen vóór de wedstrijd absoluut taboe zullen zijn. Bij Adidas wisten ze wel dat de knieschijf van Jonathan Reis tegen Roda JC naar de buitenkant zou frisbeeën. Dat was allang uitgerekend. Als je de avond vóór de wedstrijd, kruipend en met losse handen je vriendin door de slaapkamer duwt, maar daarbij langer dan 5 minuten 1,5 kgf/cm² druk op beide knieën uitoefent, dan vraag je de volgende dag om problemen. De door de VU meegeleverde promovendus zal dat vanaf april desgewenst in een gekleurde powerpoint allemaal uiterst nauwkeurig uitleggen.

Zoals gezegd, over drie maanden is het miCoach Performance Centre klaar en ik denk dat we tot die tijd de competitie het beste stil kunnen leggen. We zijn niks meer zonder cijfers. Deze week spelen we uitgerekend tegen Feyenoord en inmiddels is uitgelekt dat vanuit Rotterdam bij algemeen directeur Van den Boog het verzoek is binnengekomen, om de Klassieker later te spelen. RikiLeaks noemen wij het thuis al. Adidas heeft namelijk als pilot het trainingskamp van Ajax én Feyenoord geanalyseerd en de resultaten zijn ronduit zorgelijk te noemen. Voor Feyenoord dan. De jeugdige selectie mocht vorige week ‘s avonds kijken naar de eerste helft van de oefenwedstrijd HSV – Ajax. Maar omdat Ajax na 45 minuten al op verliezen stond, vond de medische staf het goed dat ook de tweede helft gekeken werd. Om het achteraf niet te laat te maken, werd de uitgelaten spelersgroep in de rust naar boven gestuurd om alvast de pyjama aan te trekken.

In de tweede helft…

Lees verder op…..

Snel reagerenSecured By miniOrange