Frank de Broer | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Frank de Broer

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 augustus, 2011 | Gepost om 8:11 uur | 5.507 keer bekeken

Ajax ligt op de rug in het hoge gras. De benen losjes over elkaar, de handen onder het hoofd en een verse grashalm speels tussen de lippen. De zon is weldadig warm en ontspannend. In de blauwe lucht komt af en toe een wit wolkje langs. Kijk, die lijkt op Bobby Haarms! Verderop zweven acht kleine stapelwolken achter één grote aan. Allemaal dezelfde kant op, richting zuiden. Een vliegtuig zet er een rechte streep onder. Alderweirelds mooi.

Het leven is momenteel behoorlijk oké, in Amsterdam Zuid-Oost. We hebben een aangenaam briesje in de rug. Terwijl concurrenten deze week Europees vol aan de bak moeten, wordt er op De Toekomst harmonieus en vastberaden verder geslepen aan tactiek, techniek en spelstijl. De competitie is alweer twee speelrondes onderweg en de stand geeft een historisch vertrouwd beeld. Zonder puntverlies samen op kop met Feyenoord en FC Twente! Dat klinkt als Hugo Walker, bakkebaarden, Wim Kan en Autoloze Zondag, kortom: behoorlijk 1973.

Een tijd waar ik als Ajacied graag vrijwillig aan herinnerd mag worden. Met een rijke historie kan je nou eenmaal heel ver terug. Voor een achtjarig jochie had de week een overzichtelijk patroon. Te voet naar school en op woensdagmiddag en zaterdag eindeloos vissen en voetballen. Op zondag, met moeders kookwas in de keuken op het vuur en het bord eten op de kleine knietjes, klaar zitten voor Studio Sport en de Grote Ajax-show. Er werd wekelijks gewerkt aan doelsaldo en landelijk aanzien en vooral dat laatste is toen bijzonder goed gelukt. Anders schreef ik hier niet.

Het gaat de grootste club van Nederland dus behoorlijk voor de wind, en ook met het doelsaldo zit het alweer snor in Amsterdam. Het is zelfs niet geheel denkbeeldig dat er, na de eerdere 4-1 en 5-1, zondag in Venlo een 6-1 zal volgen. Lijkt me wel geinig. En dan daarna zeggen dat je duidelijk nog in opbouw bent. Zo arrogant zijn we wel. In gedachten zie ik onze coach daarbij al glimlachend knipogen.

Ik ben misschien de enige, maar volgens mij hebben we een nieuwe Arsène Wenger in ons midden. Werkt er een…
Lees verder….

1 reactie op “Frank de Broer”

  • Joost op 18th augustus, 2011 11:25 am

    Hele mooie column!
    Dat stukje over de volkskrant mocht er wel uit, maar verder haast poëtisch geschreven!

  • Snel reageren    Secured By miniOrange