Van de Boog kreeg 708.000 euro oprotpremie | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Van de Boog kreeg 708.000 euro oprotpremie

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 1 november, 2011 | Gepost om 8:17 uur | 825 keer bekeken

Rik van den Boog heeft bij zijn vertrek bij Ajax een ‘oprotpremie’ van 708.000 euro gekregen. Dat berekende Voetbal International na het inkijken van de jaarcijfers van de Amsterdamse club.

Van den Boog kreeg een jaarsalaris, 336.000 euro, mee. Bovendien gaf Ajax de toenmalig algemeen directeur ‘een vergoeding in het kader van zijn vertrek’ ter waarde van 300.000 euro. Tot slot ontving hij ook nog een bonus van 30.000 euro.

Het geld dat Van den Boog meekreeg is opmerkelijk te noemen. De directeur zei bij zijn vertrek namelijk dat hij zelf was opgestapt, maar als dat het geval was hoefde Ajax hem geen afkoopsom mee te geven. Het lijkt er dan ook op dat de club de directeur heeft ontslagen.

Uit de jaarcijfers bleek eveneens dat het financiële beleid dat Van den Boog voerde bij Ajax erg slecht was voor de club. Wanneer Ajax zich niet had geplaatst voor de Champions League en geen uitgaande toptransfer had kunnen doen had de club namelijk met zware schulden gekampt.

2 Reacties op “Van de Boog kreeg 708.000 euro oprotpremie”

  • Joop de Vries op 1st november, 2011 10:06 am

    Sorry maar ik vind zulke bedragen toch wel schandalig hoog. Zeker voor iemand die niet zulke beste prestaties had bij Ajax.

  • marcus op 1st november, 2011 15:41 pm

    Dat was al beloofd door Uri Coronel. Coronel zei dat ze als “heren”afscheid zouden nemen. Het is toch Uri zijn geld niet en van den Boog en Jol vonden het ook wel prima gezien het uitgaven patroon onder de directeur van den Boog. Benieuwd wat meneer Marco wil verdienen samen met zijn vrienden. Naar verluidt was zijn salaris zo’n 6 keer dat van Frank de Boer.

  • Snel reageren    Secured By miniOrange