Cruijff: Een waanzinnige situatie | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Cruijff: Een waanzinnige situatie

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 6 februari, 2012 | Gepost om 11:21 uur | 2.938 keer bekeken

In het hoger beroep tussen de NV Ajax en Johan Cruijff over de aanstellingen van Louis van Gaal, Martin Sturkenboom en Danny Blind bij de Amsterdamse club is morgen de uitspraak. Uiteraard kijkt de voormalige nummer 14 in zijn wekelijkse column in De Telegraaf vooruit. ‘Hoe meer ik er over nadenk, hoe waanzinniger deze situatie eigenlijk is.’

Cruijff meldt in zijn column ‘een raar gevoel te hebben’ bij de rechtszaak. ‘Al drie maanden vraagt de vereniging, met 73 procent grootaandeelhouder van Ajax, aan de raad van commissarissen om op te stappen. Hoewel ze weten dat ze niet meer gewild zijn, blijven ze toch zitten. Intussen hebben ze een directeur aangesteld, die niet uitvoert wat een jaar geleden met de technische leiding van de club is afgesproken. Dus wordt alles geblokkeerd, wat vanuit de door de club gekozen visie uitgevoerd zou moeten worden.’

Volgens Cruijff dwarsboomt Ajax de technische visie. ‘Zo is er in de clubvisie geen plaats meer voor de technisch directeur, maar kijk wat deze rvc in al zijn wijsheid voor elkaar heeft gekregen. De man die vorig jaar nog de assistent van Frank de Boer was, is ineens de baas van Frank geworden. Verder staat zwart-op-wit dat het technisch hart het technisch beleid bepaalt, maar ook daar hebben de commissarissen en directeuren maling aan. Hoe meer ik er over nadenk, hoe waanzinniger deze situatie eigenlijk is. Met z’n allen hebben we binnen de club iets afgesproken, maar hoewel Ajax grootaandeelhouder is, hebben we niets te zeggen over een stel commissarissen en directeuren die onze visie negeren.’

1 reactie op “Cruijff: Een waanzinnige situatie”

  • Marcel op 7th februari, 2012 20:43 pm

    Mooi gezegd Johan. Laten we hopen dat die kliek aan het eind van de weekend is opgerot!

  • Snel reageren    Secured By miniOrange