De Boer: Ajax topfavoriet | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: Ajax topfavoriet

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 1 augustus, 2013 | Gepost om 14:14 uur | 797 keer bekeken

Frank de Boer heeft deze week goed gekeken naar de ontmoeting met Roda JC Kerkrade van vorig seizoen. Toen verspeelde Ajax twee punten in de eigen Arena (1-1).

“We verwachten vrijdag hetzelfde als toen”, blikte De Boer donderdag vooruit op de seizoensopening. “We hebben vorig seizoen echt goed gespeeld tegen ze, alleen wilde de bal er niet in. Zij hadden in de eerste helft de perfecte counter. Uiteindelijk scoorde Ramzi door een verkeerd weggeschoten bal van Moisander.”

“Dat was eigenlijk het enige wapenfeit van Roda. Dat kan je nu weer verwachten, zij zullen daar op loeren. Wij moeten zorgen dat we de kansen, het liefst in het beginstadium, afmaken”, aldus De Boer, die tevreden is over de voorbereiding van zijn ploeg. “Ook met de nieuwe inslag van twee wedstrijden op één dag spelen. In dat opzicht kunnen we tevreden zijn.”

In de wedstrijdselectie is Mike van der Hoorn de meest opvallende naam. De verdediger vervangt Joël Veltman, die maandag negentig minuten in de Jupiler League speelt met Jong Ajax. Jasper Cillessen heeft spierklachten en is een twijfelgeval.

Topfavoriet
Door de drie titels op rij én door het aanblijven van enkele sterkhouders, vindt De Boer Ajax favoriet voor de titel. “Als je naar de feiten kijkt meer dan ooit. Andere clubs zijn spelers kwijtgeraakt. Wij niet én we zijn drie keer op rij kampioen geworden. Dan ben je topfavoriet, volgens mij. Dat is ook niet erg, dat willen we graag. Maar dat moet je dan wel elke week bewijzen.”

De Boer ziet in ieder geval nog voldoende uitdagingen bij Ajax. “We willen nog meer punten halen en constanter spelen. Daarnaast willen we verder komen in de Champions League. Dat zijn onze doelstellingen. Of we sprankelender willen spelen? Als het kan wel. Maar dat willen we altijd, alleen heb je daar twee teams voor nodig.”

PSV en Feyenoord
Volgens De Boer zijn PSV en Feyenoord in ieder geval concurrenten voor de schaal. De Eindhovenaren speelden dinsdag uitstekend tegen Zulte Waregem. “Dat zag er heel goed uit, daar hoef je geen kenner voor te zijn. Het is nog altijd afwachten, maar dat ze bulken van het talent wisten we van tevoren. Het is afwachten of ze continu deze prestatie kunnen neerzetten. Voor hun hoop ik het, maar wij willen dat ook, constant zijn. Inherent aan jeugdigheid is dat het nog wel eens wisselvallig kan zijn. Het is aan Phillip (Cocu) om dat te bewaken.”

“Feyenoord is ook een concurrent, dat zijn ze altijd. Ze hebben het de laatste jaren bewezen en zijn ook een keer tweede geworden. Vorig jaar deden ze lang mee om de titel. Als je geen spelers verliest, hoor je vanzelf bij de titelkandidaten.”

Snel reagerenSecured By miniOrange