Ajax heeft de beste opleiding van Europa | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax heeft de beste opleiding van Europa

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 21 januari, 2014 | Gepost om 9:42 uur | 1.002 keer bekeken

De jeugdopleiding van Ajax is de beste van Europa, stelt een Zwitsers onderzoeksbureau. Uit onderzoek is gebleken dat de Amsterdamse opleiding de meeste Europese topspelers oplevert.

Volgens het onderzoeksbureau spelen op dit moment 69 spelers uit de opleiding van de Amsterdamse landskampioen bij een club die in de hoogste competitie van een Europees land uitkomt. Ajax scoort daarmee beter dan Partizan Belgrado, dat op de tweede plaats staat met 66 spelers. Het grote Barcelona volgt op de derde plaats met 61 spelers.

Ajax wijkt ook af van het algemene beeld in het Europese voetbal. Het investeert juist in de opleiding, terwijl andere clubs hun geld steeds meer gebruiken om spelers te huren, aldus de onderzoekers van Football Observatory.

Snel reagerenSecured By miniOrange