De Boer: PSV verdiende misschien meer | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: PSV verdiende misschien meer

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 januari, 2014 | Gepost om 23:10 uur | 661 keer bekeken

Trainer Frank de Boer is content met de 1-0 overwinning van Ajax op PSV. Na afloop moest hij niettemin bekennen dat de Eindhovense ploeg misschien wel wat meer had verdiend.

“Misschien was een gelijkspel wel verdiend geweest”, oordeelde De Boer. “In de eerste helft hadden ze gezien de kansenverhouding misschien recht om op voorsprong te komen. Complimenten voor PSV.”

PSV kreeg in de eerste helft diverse goede mogelijkheden, maar verloor door een rake kopbal van Kolbeinn Sigthórsson. De Boer: “We hebben ook onze kansen wel gehad in de eerste helft. Dat kwam ook doordat het druk zetten van ons voor mijn gevoel maar tachtig procent was.”

In de tweede helft zette Ajax volgens De Boer beter druk, waarna het winnende doelpunt volgde. “Dat was een wereldgoal”, sprak de coach zijn bewondering uit voor de fraaie aanval die vooraf ging aan de kopbal van de IJslandse spits. Die treffer bezorgde Ajax uiteindelijk ook de winst. Daardoor staat PSV na negentien wedstrijden op veertien punten achterstand van zowel Ajax en Vitesse. “Ik denk dat het klaar is voor PSV”, oordeelde De Boer.

Dat PSV uitgeschakeld lijkt voor de landstitel stemde De Boer niet alleen maar tot vreugde. “Ik gun Phillip (Cocu, red.), een hele goede vriend, na Ajax het allerbeste. Als wij op het hoogste treetje staan, dan hoop ik dat zij daar een tree onder staan. En als wij niet bovenaan mogen staan, dan gun ik dat hem. Maar ik weet zeker dat het met PSV en Phillip weer goed komt.”

Snel reagerenSecured By miniOrange