De Boer: We wilden stappen maken | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: We wilden stappen maken

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 februari, 2014 | Gepost om 9:37 uur | 1.274 keer bekeken

Frank de Boer heeft Red Bull Salzburg 180 minuten zien spelen en is tot de conclusie gekomen dat het een betere ploeg is dan Ajax. De Oostenrijkers wonnen over twee wedstrijden met maar liefst 6-1.

De Ajax-trainer legde zich na afloop neer bij de kansloze nederlaag. “We wisten voor de wedstrijd al dat we het zeer moeilijk zouden krijgen. Salzburg is in topvorm, we konden geen vat op hun spel krijgen. Wij leden veel balverlies en maakten veel fouten”, zei de coach op de persconferentie na afloop.

“We hebben een jong team en moeten van deze wedstrijd leren. Toen er niets meer te halen viel heb ik Poulsen, Duarte en De Jong eruit gehaald met het oog op de wedstrijd van zondag. Waarom ik Van der Hoorn en Denswil heb laten spelen? Om te kijken of ze zich in een dergelijke wedstrijd kunnen handhaven.”

Over de kansen van Salzburg in de Europa League is De Boer positief gestemd. “Ik denk dat iedere ploeg het moeilijk heeft tegen Salzburg. Zij beheersen het systeem waar ze in spelen heel goed. Ik denk dat ze ook in de Champions League geen slecht figuur zouden slaan. Uiteindelijk komt deze uitschakeling hard aan. Op Europees gebied wilden we dit seizoen stappen maken.”

Snel reagerenSecured By miniOrange