Ajax loopt 3 punten in op PSV | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax loopt 3 punten in op PSV

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 maart, 2015 | Gepost om 18:45 uur | 1.273 keer bekeken

Ajax heeft zondagmiddag de wrange nasmaak van de uitschakeling in de Europa League avontuur enigszins kunnen wegspoelen. In een matig gevulde ArenA was Ajax grote delen van de wedstrijd inspiratieloos, maar werd ADO Den Haag in de slotfase toch over de knie gelegd. Een late kopgoal van Davy Klaassen zorgde voor een 1-0 eindstand. Door de drie punten komt Ajax iets dichterbij PSV, dat eerder vandaag verloor van Feyenoord.

Het was even slikken voor Frank de Boer en zijn ploeg, donderdagavond. De 2-1 winst op Djnepr was niet genoeg voor de volgende ronde en dat betekende de zoveelste tegenslag voor de Amsterdammers in Europees verband. Ook in de competitie valt dit jaar nog weinig eer te behalen, want de tweede plek lijkt het hoogst haalbare.

Frank de Boer voerde een hoop wissels door ten opzichte van de zware partij tegen Djnepr, maar met de nieuwe namen Sightorsson, Andersen, Serero, Schöne en Moisander op het veld viel er weinig te genieten voor de neutrale toeschouwer. Ajax speelde op een wandeltempo en het veldspel was veels te voorspelbaar om het de Hagenezen echt moeilijk te maken. Pas in de laatste seconden van de eerste helft dwong Van Rhijn met een schot vanaf 30 meter keeper Hansen tot een eerste redding.

ADO voetbalde rustig mee en kon zo nu en dan een prikje uitdelen. Na goed jagen van Iakovenko kreeg Eduardo veel ruimte. Hij zag de totaal vrijstaande Michiel Kramer over het hoofd en besloot te schieten. Zijn poging ging net naast.

In de tweede helft verging het de Amsterdammers niet veel beter en begon de uitploeg langzaamaan meer te geloven in een stunt. Uit een corner kreeg Kramer een goede kopkans, maar zijn bal belandde naast. Het Ajax-publiek reageerde met een striemend fluitconcert.

De invalbeurten van Anwar El Ghazi en Arek Milik zorgde eindelijk voor wat dreiging van de kant van Ajax, maar het bleef een lastig karwei grote kansen bij elkaar te spelen. Een standaardsituatie in de slotfase bracht uiteindelijk redding. Een vrije trap van Lasse Schöne belandde op het hoofd van Davy Klaassen, die de bal via een ADO-been en de binnenkant van de paal het doel in zag rollen.

Tot het laatste moment was Ajax niet zeker van de overwinning, en moest Cillessen nog een aantal keer redding brengen. De bal ging er niet meer in, waardoor Ajax een moeizame overwinning behaalde op ADO. Door het verlies van PSV komt Ajax wat dichterbij de koploper. Het verschil bedraagt echter nog altijd acht punten.

Snel reagerenSecured By miniOrange