De Boer: Bij vlagen waren we goed | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: Bij vlagen waren we goed

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 20 maart, 2015 | Gepost om 7:09 uur | 1.182 keer bekeken

Ajax heeft de uitschakeling in de Europa League vooral te danken aan de heenwedstrijd in Kiev. Dat concludeerde coach Frank de Boer na afloop van de wedstrijd in Amsterdam tegen Dnipro Dnipropetrovsk.

Ajax won de return in de Amsterdam Arena na verlenging weliswaar met 2-1, maar dat was na de 1-0 nederlaag in Kiev niet genoeg. “In de verlenging zie je hoe duur zo’n uitdoelpunt kan zijn”, baalde De Boer in gesprek met RTL7. “Ik zei vorige week al dat het een rotuitslag was. Als zij er eentje zouden maken, moesten wij er drie maken. Dat is dus gebeurd.”

“Ik denk dat we terecht op 1-0 kwamen”, blikte de coach terug. “Bij vlagen waren we heel goed, vooral in de eerste twintig minuten. Daarna kregen ze wel wat meer grip, maar uiteindelijk waren we de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Bij de tegentreffer (van Evgeni Konoplyanka, red.) waren we niet alert genoeg. Volgens mij heeft hij vier á vijf keer geprobeerd om zo vanaf de buitenkant naar binnen te komen.”

Snel reagerenSecured By miniOrange