De Boer: We moeten ze bij de strot grijpen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: We moeten ze bij de strot grijpen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 maart, 2015 | Gepost om 0:08 uur | 910 keer bekeken

Met een aanvallende speelwijze wil Ajax donderdag tegen Dnipro Dnipropetrovsk het Europese avontuur van dit seizoen met nog minimaal twee duels verlengen. Dat kondigde Frank de Boer woensdag aan.

“We moeten ze bij de strot grijpen en niet meer bij adem laten komen”, zei trainer Frank de Boer over de return van zijn ploeg in de achtste finales van de Europa League. De trainer waakt voor naïviteit. “Maar de nadruk zal op scoren liggen. De laatste tijd slagen we er weer in 60 of 70 procent van een wedstrijd te domineren. We hebben de tegenstander weer lang onder controle.”

Afgelopen zondag nog werkte Ajax met een ruime uitzege op Heerenveen (4-1) flink aan het zelfvertrouwen. Toch is het de verwachting dat De Boer zijn basisformatie van voor het duel in het Abe Lenstra-stadion op enkele posities wijzigt. Nick Viergever keert terug van een schorsing en start weer in het centrum van de verdediging. Ricardo Kishna is ook weer in genade aangenomen na een disciplinaire schorsing.

De Boer wilde nog niet bevestigen of Daley Sinkgraven opnieuw de voorkeur krijgt boven Thulani Serero. “Dat zou best kunnen”, glimlachte hij. Dnipro mist in de volle Arena niet alleen de zieke hoofdtrainer Miron Markevitsj. Aanvoerder Ruslan Rotan, rechtsback Artem Fedetski en Roman Zozoelja, de maker van het enige doelpunt in het eerste duel tussen beide clubs, zijn geschorst. “Dat is een nadeel voor hen, al hebben ze een brede selectie”, zei De Boer.

De Boer zou een eventuele uitschakeling van zijn club niet als een blamage zien. “Maar wel als een heel grote teleurstelling”, zei hij met de zo goed als verloren titelrace in de Eredivisie en uitschakeling in de KNVB-beker in het achterhoofd.

Snel reagerenSecured By miniOrange