Sigthórsson speelt liever niet tegen Dnipro | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Sigthórsson speelt liever niet tegen Dnipro

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 maart, 2015 | Gepost om 11:04 uur | 1.426 keer bekeken

Kolbeinn Sigthórsson is klaar voor het Europa League-duel tussen Ajax en Dnipro Dnipropetrovsk. De spits van de Amsterdammers stond enige tijd buitenspel door een blessure, maar zit in de selectie voor het duel met Dnipro. Toch hoopt hij niet te hoeven spelen.

“Natuurlijk zou ik speelminuten willen krijgen, maar het is beter dat ik niet als pinchhitter inval. Als ik op de bank moet blijven zitten, betekent dat waarschijnlijk dat Ajax 2-0 of 3-0 voor staat. Wanneer ik er als breekijzer in moet, is de stand vast niet zo gunstig. Dus doe dat eerste scenario op de bank maar”, aldus Sigthórsson tegenover De Telegraaf.

De IJslandse spits geeft te kennen dat het lastig voor hem was om voor de zoveelste keer na een zware blessure terug te knokken. “Daardoor heb ik geleerd om geduldig te zijn. Dat heeft me geholpen”, aldus Sigthórsson, die met Jong Ajax al ruim een uur speelde tegen Fortuna Sittard (3-0, zonder goal van de IJslander). “Het voelde heerlijk om weer op het veld te staan en het ging goed. Het belangrijkste was minuten en meters maken en die heb ik nu in mijn benen.”

Door de terugkeer van Sigthórsson moet Richairo Zivkovic zijn plaats in de selectie afstaan. “Ik ben er klaar voor”, geeft Sigthórsson aan. Een basisplaats zit er niet in. Arek Milik staat waarschijnlijk in de spits. “Zo is de situatie. Ik ben lang geblesseerd geweest en Milik maakt op dit moment zijn doelpunten. Ik zal langzaam weer op zoek moeten gaan naar mijn plek in het team. Door honderd procent te geven en druk op Arek te zetten. Die concurrentie is goed voor het elftal en voor ons beiden.”

Snel reagerenSecured By miniOrange