Ajax druk bezig met het volgend seizoen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax druk bezig met het volgend seizoen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 20 mei, 2015 | Gepost om 14:39 uur | 6.816 keer bekeken

Voor Viktor Fischer eindigt het seizoen positief. De Deen hielp Ajax aan de winst in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Dankzij twee treffers van Fischer en één van Lasse Schöne werd het 3-0.

Fischer vierde zijn eerste doelpunten na een zware hamstringblessure, die hem ruim een jaar aan de kant hield. Trainer Frank de Boer gunde hem een publiekswissel. Ajax wilde de fans in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen spektakel bieden, maar slaagde daar vooral in de eerste helft onvoldoende in. Net als in de laatste wedstrijden kon de onttroonde kampioen onvoldoende camoufleren dat het al weken nergens meer om speelt.

Bij Ajax zijn ze druk met het volgend seizoen, eind juli begint voor Ajax het seizoen namelijk alweer wanneer de voorrondes van de Champions League beginnen. Voor de nieuwste updates van de laatste wedstrijden kan je terecht op http://sports.williamhill.com.

Ajax verwelkomde vorige week al Nemanja Gudelj als aanwinst voor het nieuwe voetbaljaar. Trainer De Boer hoopt ook dat Rafael van der Vaart snel zijn jawoord geeft. De ervaren middenvelder staat open voor een terugkeer naar Amsterdam maar heeft ook laten doorschemeren dat Ajax niet zijn eerste optie is. “Als er een mooie club uit Engeland zou komen, dan gaat hij denk ik daarheen”, vertelde De Boer.

Niklas Moisander speelt volgend seizoen zeker niet meer voor Ajax. De verdediger vertrekt naar Sampdoria en voetbalde tegen SC Cambuur voor het laatst in de Arena.

Ajax speelde zondag nog uit tegen FC Dordrecht en wil het seizoen vervolgens zo snel mogelijk vergeten. Er werd in de afgelopen maanden erg teleurstellend gevoetbald door de Amsterdammers, die hierdoor naast alle prijzen grepen en in de competitie als tweede eindigden. Ajax lijkt mijlenver van de Europese top verwijderd te zijn, maar Marc Overmars blijft optimistisch.

De directeur voetbalzaken denkt nog steeds dat Ajax in de nabije toekomst weer eens de Champions League kan winnen. “Ik geloof in cyclussen in het voetbal”, zegt Overmars in de 1995-special van Voetbal International. Hij wijst erop dat er tussen de laatste Europa Cup van Ajax in 1973 en Champions League-winst van 1995 22 jaar zat. Nu is Ajax inmiddels weer twintig jaar verder.

“Ergens in de komende seizoenen moet het kunnen lukken die lat weer een keer aan te tikken”, gelooft Overmars. “Daarna kunnen we weer opnieuw beginnen, want dan wordt de hele ploeg leeg gekocht, maar ik blijf geloven dat het mogelijk is. Dat zit in mijn kop en dat krijgt niemand eruit.” Onder Frank de Boer bereikte Ajax nog geen enkele keer de knock-outfase van de Champions League.

Snel reagerenSecured By miniOrange