De Boer: Valse start Ajax : Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: Valse start Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 17 september, 2015 | Gepost om 21:45 uur | 22.042 keer bekeken

Ajax begon donderdagavond teleurstellend aan de Europa League-campagne. Celtic hield gelijke tred met de Amsterdammers, tot ergernis van Frank de Boer.
De trainer kon niet blij zijn met hetgeen hij in de Arena zag. “In thuiswedstrijden moet je drie punten halen. Als je dan gelijkspeelt in de eerste thuiswedstrijd is dat een valse start”, erkent De Boer tegenover FOX Sports. “Als het duel nog een paar minuten langer had geduurd, hadden we gewonnen. We hebben twee punten verloren, laat dat duidelijk zijn.”
Het ging bij Ajax opnieuw mis door persoonlijke fouten. Zo leidde Daley Sinkgraven de 0-1 in met een knullig balverlies. “Het gaat dan altijd niet bij één persoon fout”, houdt De Boer zich koest. “Het gaat altijd fout bij meerdere spelers en dat was bij onze tegentreffers ook zo. We hebben daarin stappen gemaakt, maken beter keuzes. Maar in Europa krijg je wél de deksel op de neus.”
De Boer vindt het positief dat Ajax er in de slotfase volle bak tegenaan ging tegen tien Schotten. Dat resulteerde in de 2-2 vijf minuten voor tijd. “Ik vind wel dat we keihard gevochten hebben. We hebben Celtic continu onder druk gezet. Ze kwamen niet meer op adem, waarna de gelijkmaker gelukkig viel. En dus zitten we nog goed in deze groep.”

Snel reageren