Waar moet je op letten bij het kopen van voetbalkleding? | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Waar moet je op letten bij het kopen van voetbalkleding?

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 september, 2015 | Gepost om 15:48 uur | 14.771 keer bekeken

Als je gaat voetballen is het belangrijk dat je de juiste kleding aantrekt. Veel mensen willen dit nog weleens onderschatten en trekken zomaar iets aan. Echter is uit onderzoek van 247voetbalshop.nl gebleken dat de juiste sportkleding de prestaties verbetert. Met de juiste sportkleding kun je namelijk beter bewegen en word je niet belemmerd. Het is beter om geen kleding te kopen met ritsen en naden, want dit kan alleen maar knellen en schuren. Uiteindelijk kan dit irriterend werken en dat gaat ten koste van de sportprestaties. Het beste is om sportkleding aan te schaffen die ademen of die lekker luchtig zitten. want op die manier blijft de lichaamstemperatuur beter in evenwicht en daardoor zal je minder snel gaan zweten.

Ook moet je goed opletten van welke materiaal de kleding is gemaakt. Bij voetballen ga je veel zweten en dan is kleding van 100% katoen niet verstandig om aan te trekken. Dit houdt namelijk veel vocht vast en daardoor wordt je kleding steeds zwaarder. In dit geval kan je beter voetbalkleding aanschaffen die gemaakt zijn van een synthetische vezel. Deze stof laat namelijk wel zweet door.

Goede kwaliteit
Naast het materiaal en het type kleding moet je er ook voor zorgen dat de kwaliteit van goede orde is. Voetbal is namelijk een contactsport en als de tegenstander aan jouw shirtje trekt en deze gaat scheuren, dan weet je dat de kwaliteit niet goed is. Daarom is het van essentieel belang dat je voetbalkleding aanschaft die van hoogwaardige kwaliteit is.
Na gebruik moet je de voetbalkleding altijd wassen. Bij het voetbal loopt je kleding al gauw gras- en moddervlekken op en dat moet je juist op hoge temperaturen wassen. Indien de kleding dan van slechte kwaliteit is, wil deze nog weleens krimpen of verkleuren. Zorg er daarom dus voor dat kwaliteit in orde is om problemen te voorkomen.

Snel reagerenSecured By miniOrange