Ajax blijft meedoen in titelrace | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax blijft meedoen in titelrace

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 24 februari, 2016 | Gepost om 11:06 uur | 25.190 keer bekeken

Zondag 21 februari speelde Ajax tegen Excelsior in de Amsterdam ArenA,

Ajax stond met 4 punten achter op de koploper en titelhouder PSV die op zaterdag met 2-0 won van Heracles Almelo. Door een vroege goal van Davy Propper die in de derde minuut al het net wist te vinden en een penalty van Gaston Pereiro in de 46e minuut waardoor de druk op Ajax groter werd de dag daarna tegen Excelsior. Ajax moest winnen om terug te komen op 1 punt achterstand.

Ajax miste onder anderen Jairo Riedewald, Nicolai Boilesen en Kenny Tete vanwege blessures. Mike Van der Hoorn die met een rode kaart geschorst was voor het thuisduel in de ArenA zorgde ervoor dat trainer Frank de Boer toch een probleem had in de verdediging.

Frank de Boer koos daarom ook voor een 3-4-3 formatie met Nick Viergever als centrale verdediger en Joel Veltman en Mitchell Dijks naast hem. Hoewel het 3-4-3 systeem niet vaak voorkomt in de Eredivisie en dus ook bij Ajax niet koos Frank de Boer toch voor de risico volle formatie om zo tegen Excelsior te beginnen.

Na een langzaam startende wedstrijd wist de Ajax spits Arek Milik in de 41e minuut na een mooie individuele actie via de linkerkant de bal vanaf 15 meter in de rechter bovenhoek te draaien waardoor Ajax net voor de rust op een 1-0 voorsprong kwam.

Na de eerste goal wist Arek Milik ook zijn tweede goal van de middag te maken via een assist van Amin Younes die een goede steekbal gaf waardoor Milik de bal weer via de linkerkant in een krappe hoek toch nog via de paal in de rechterhoek wist te schieten.

In de 82e minuut werd Anwar El Ghazi gewisseld voor Robert Muric die zijn debuut voor Ajax mocht maken, het was een mooi debuut want in de 85e minuut vond hij Arek Milik waarvan hij de bal ook weer terug kreeg en daardoor Davy Klaassen 1 op 1 met de keeper zette en de aanvoerder van Ajax kon trakteren op een goal voor zijn 23e verjaardag. Waardoor Ajax op een 3-0 voorsprong kwam wat ook de eindstand werd, door de 3-0 zege staat Ajax wel met 3 goals voor qua doelsaldo wat aan het eind van de rit misschien wel in het voordeel van Ajax kan zijn.

Na ronde 24 staat PSV met 1 punt voor op Ajax die volgende week zondag thuis in de Amsterdam ArenA om 16:45 tegen AZ Alkmaar moeten spelen, AZ dat de laatste tijd goed in vorm is staat met 18 punten achter op Ajax het zal een moeilijke thuiswedstrijd worden voor de Ajacieden om het gat tussen Ajax en de derde plek nog groter te maken en mee te blijven doen met PSV om de titelrace.

PSV zal thuis proberen om de eerste plek te behouden tegen ADO Den Haag die op de 11e plek staan met 30 punten en een doelsaldo van -1 en dus een moeilijke avond tegemoet zien tegen het sterke PSV.

Een gokje wagen op een van deze wedstrijden kan op http://bonuscode-nl.com/

Snel reagerenSecured By miniOrange