Waarom Ajax snel weer de koppositie overneemt van PSV | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Waarom Ajax snel weer de koppositie overneemt van PSV

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 3 februari, 2016 | Gepost om 14:13 uur | 23.694 keer bekeken

Van de eerste tot en met de twintigste speelronde nam Ajax de bovenste plek in van de Eredivisie. Daar kwam dit weekend, door het gelijkspel tegen Roda JC (2-2), een einde aan. Samen met programmaeredivisie.nl beredeneren we waarom de Amsterdammers de rollen weer om zullen draaien.

De Boer zoekt spits
Als er een tv-programma bestond voor het vinden van de ideale topscorer, dan zou Frank de Boer zich direct inschrijven. De trainer van Ajax is niet content met de offensieve daadkracht van zijn selectie. De naderende deadline voor transfers zal het heel lastig maken, maar het liefst trekt hij een nieuwe aanvaller aan.

Maar is dat wel nodig? Ajax heeft na 21 duels 49 goals gemaakt, toch geen misselijk cijfer, ook al zijn het er zes minder dan PSV. Het is er bijvoorbeeld eentje meer dan vorig jaar na 21 speelrondes, terwijl het doelsaldo is opgekrikt van +26 toen naar +36 nu. Anwar El Ghazi voegde eindelijk weer een goal toe aan zijn saldo, dat sinds half oktober 2015 onveranderd bleef.

En Arek Milik is wellicht niet de allrounder die Ajax al zo lang zoekt, de Pool kan wel prima cijfers overleggen. Hij heeft veertig competitieduels gespeeld voor Ajax en leverde daarin dertig goals en assists (bij elkaar opgeteld). Daarmee kon hij niet het tempo volgen van Klaas-Jan Huntelaar (32 duels) en Luis Suarez (33), wel was dat sneller dan Wesley Sneijder (52).

Kortom, zoals De Boer zei tegen FOX: “Ik weet zeker dat we genoeg kwaliteit in de selectie hebben. Dat moet er een keer uit gaan komen.”

De terugkeer van Davy Klaassen
Sinds 20 december kwam Davy Klaassen niet meer in actie voor Ajax. Tegen Roda stond hij een half uur op het veld. Elf keer raakte hij de bal aan en elk keer verzond hij een pass die ook daadwerkelijk aankwam. Die stabiliteit is opmerkelijk voor een speler van pas 22 jaar. De Boer is daarom verheugd dat de middenvelder weer inzetbaar is. “Hij leest sneller dan de meeste anderen hoe een situatie in elkaar zit. Hij is een verlengstuk van de staf”, zegt hij tegen VI.

PSV in Europa
Laten we niet vergeten dat de Brabanders op 24 februari Atletico Madrid ontvangen in de achtste finale van de Champions league. Op 15 maart moet PSV naar Madrid. Zulke krachtsinspanningen leiden dikwijls tot verslappingen in de nationale competitie. Sowieso lijkt PSV het een paar weken te moeten gaan stellen zonder middenvelder Andrés Guardado.

Snel reagerenSecured By miniOrange