Jol: We moeten genieten van de CL | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: We moeten genieten van de CL

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 15 september, 2010 | Gepost om 9:30 uur | 855 keer bekeken

Ajax keert woensdag officieel terug in de groepsfase van de Champions League. Na jaren van afwezigheid mogen de Amsterdammers zich weer eens tonen op het allerhoogste podium.

Het elftal van Martin Jol doet dat in een ware voetbaltempel. Woensdag wacht Real Madrid in Santiago Bernabéu. “We moeten genieten van de atmosfeer”, vertelt Jol op de officiële website van Ajax. “We hebben dit doel via een omweg bereikt. De clubs waartegen we in de groepsfase spelen is een soort bonus.”

“Voor de jonge gasten is dit een fantastische ervaring. Ook voor mij is dit bijzonder. Real Madrid heeft na Ajax het mooiste tenue. Het is een club die me aanspreekt, dat meen ik echt. Ook voor jullie, journalisten, is het een mooie ervaring om hier te zijn”, meent Jol.

Hoe Ajax Real gaat bestrijden laat Jol in het middens. Hij moet in elk geval sterkhouders Luis Suarez en Jan Vertonghen door schorsingen missen. “Het is de eerste keer dat ons dat overkomt op dit niveau. Afwachten. We zijn in elk geval gemotiveerd.”

In Madrid treft Jol ook collega José Mourinho. De Portugees sprak deze week uit dat Ajax mogelijk in het voordeel is, omdat de club meer wedstrijden in de benen heeft. “Misschien zijn we verder, misschien niet. Ik weet niet of Mourinho een spelletje speelt, maar als dat zo is, is dat niet nodig. Hij beschikt over allemaal topspelers. Maar ik denk dat ik wel zo’n beetje begrijp wat hij bedoelt.”

De Hagenaar kent Mourinho nog van zijn tijd in Engeland. “Ik heb hem een paar keer ontmoet. Dan is hij een heel sociale, joviale kerel. Zeker als je samen in Engeland hebt gewerkt, heb je een band met elkaar.”

Snel reagerenSecured By miniOrange