Uitvaartverzekering afsluiten | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Uitvaartverzekering afsluiten

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 17 februari, 2019 | Gepost om 22:05 uur | 4.052 keer bekeken

Je zult er niet graag aan denken… het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch is het belangrijk om even aandacht te besteden aan deze verzekering. Je zorgt er met een uitvaartverzekering voor dat jouw nabestaanden niet met de kosten van jouw uitvaart achter blijven. En bovendien is het de enige verzekering waarvan je weet dat je hem helaas ooit nodig zult hebben.

Waar op letten?

Als je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten dan moet je aan een paar dingen denken. Er zijn namelijk meerdere soorten verzekeringen en je moet ongeveer weten voor welk bedrag je je wilt verzekeren. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig al snel rond de 8.000,- euro. Een bedrag waarmee je jouw nabestaanden niet wilt opzadelen. Om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten kan je op Uitvaartdirekt.nl terecht. Hier kun je alle verzekeringen en uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Allereerst moet je voordat je een uitvaartverzekering afsluit de uitvaartverzekeringen vergelijken. Er kan namelijk een behoorlijk verschil zitten in de verzekeringen. En wat voor de ene persoon een goede en goedkope uitvaartverzekering is dat hoeft voor jou niet zo te zijn. De premie is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Zo moet je rekening houden met de looptijd van de verzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag.

Als je de verzekeringen gaat vergelijken zul je zien dat je meerdere typen uitvaartverzekeringen hebt. De twee belangrijkste en meest afgesloten zijn de kapitaal verzekering en de natura verzekering.

Kapitaal verzekering
Wil je de maximale vrijheid en een geldbedrag opbouwen om daarmee de kosten van de uitvaart te financieren? Dan is de kapitaal verzekering voor jou de ideale verzekering. Het opgebouwde kapitaal zal na overlijden worden uitgekeerd aan de nabestaanden waarmee zij de uitvaart kunnen regelen.

Natura verzekering
Wil je echter dat de uitvaart helemaal verzorgd wordt door de uitvaartverzekeraar? Dan is de natura verzekering een betere oplossing. Bij deze verzekering verzeker je je voor de producten en goederen welke nodig zijn voor de uitvaart. De nabestaanden hebben hierbij weinig te regelen en je kunt ook niet onderverzekerd raken. Het enige nadeel van deze verzekering is dat de keuzevrijheid beperkter is dan bij de kapitaal verzekering. De natura verzekering is erg populair in Nederland.

Uitvaartverzekeraars

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen zul je nadat je de verzekeringen hebt vergeleken ook de uitvaartverzekeraars moeten vergelijken. Je zult zien dat je hiermee veel kunt besparen op de periodieke premie. Je zult niet de fout moeten maken om alleen op premie te vergelijken. De voorwaarden van een uitvaartverzekering zijn minstens zo belangrijk namelijk. In Nederland zijn er enkele grote verzekeraars waaruit je een keuze kunt maken, namelijk Monuta, DELA, Yarden, Ardanta, Nuvema en Klaverblad.

Kinderen mee verzekeren

Ga je een uitvaartverzekering afsluiten en heb je kinderen? Dan is het verstandig om te kijken bij welke uitvaartverzekeraar je de kinderen gratis kunt meeverzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je de kinderen namelijk tot hun 18e jaar meeverzekeren. Dit scheelt op jaarbasis toch weer enkele tientjes aan premie.

Zoals je hebt kunnen lezen zou je toch even de tijd moeten nemen om de voor jou juiste uitvaartverzekering af te sluiten. Het afsluiten van deze verzekering doe je waarschijnlijk eenmalig, dus sluit direct de juiste verzekering af. Handig om te weten is dat je nadat je de verzekering hebt afgesloten je nog 30 dagen bedenktijd heb. In deze periode kun je de verzekering kosteloos annuleren.

Snel reagerenSecured By miniOrange