Oleguer bij Ajax moet ik creatief zijn | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Oleguer bij Ajax moet ik creatief zijn

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 februari, 2009 | Gepost om 15:52 uur | 735 keer bekeken

Afgelopen zomer maakte Oleguer de oversteek van FC Barcelona naar Ajax. In Amsterdam heeft de 29-jarige verdediger zijn draai echter nog niet weten te vinden. “Bij Barcelona was ik louter verdediger. Als ik de bal had, gaf ik die aan de middenvelders, zij gingen spelen. Bij Ajax moet ik verdedigen én creatief zijn. Het is moeilijk om iets te doen wat ik niet gewend ben”, legt de Spanjaard tegenover Sportweek uit.

Om die reden ging Oleguer gedurende de winterstop met zijn traptechniek aan de slag. Na de training besteedde de mandekker individueel extra aandacht aan dat aspect. Desalniettemin trok Ajax nieuwe verdediger aan in de persoon van Robbie Wielaert. “We hebben allebei onze eigen stijl van voetballen. Soms heb je de ene speler nodig, soms de andere”, aldus Oleguer over zijn collega in de Amsterdamse defensie.

Donderdag zal de Catalaan waarschijnlijk zijn opwachting maken in de basiself van trainer Marco van Basten. Ajax speelt dan in het Stadio Artemio Franchi de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Fiorentina in het kader van de UEFA Cup. Overigens krijgt Ajax mét Oleguer in de ploeg minder doelpunten tegen (twaalf in zestien duels) dan zónder hem: vijftien in zeven wedstrijden.

Snel reagerenSecured By miniOrange