Neres’ heupen swingen op Nike Superfly | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Neres’ heupen swingen op Nike Superfly

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 2 juli, 2019 | Gepost om 13:50 uur | 4.980 keer bekeken

Als een afstammeling van Garrincha wervelde een kleine Braziliaanse buitenspeler over velden in Nederland en Europa. Zijn naam? David Neres. Klein van stuk. Snel op de voeten. Acties in het bloed. Scoren deed hij veelvuldig en zijn meest memorabele doelpunt was een treffer in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. Hij zette zijn Nike Mercurial achter de bal en deed de bal in de lange hoek ploffen. Wat volgde was ontlading, de Johan Cruijff Arena ontplofte.

Nike Mercurials zijn dé schoenen voor de swingers in het spel. De spelers die onbevangen het duel met de verdediger opzoeken. Zoekend naar gaatjes, loerend op ruimtes. Een explosieve versnelling van David Neres ligt op de Superfly schoen altijd op de loer. Hij liet veel tegenstanders in vertwijfeling achter. Waaronder die van de rivaal in de Eredivisie, PSV.

Gesterkt door de strakke pasvorm van het model Mercurial Superfly wist Neres ook de derde treffer in de thuiswedstrijd met PSV te maken. Alsof het Flyknit-materiaal als natuurlijk meegaf in zijn actie, draaide hij soepel weg. Vervolgens een blik op het doel, mikken en zichzelf op het scorebord plaatsend. Neres sloot zich met zijn spel in de harten van alle Amsterdamse fans.

De balcontrole van de voetbalschoen is de grootste kracht van dit Nike-model. Als een tweede huid voor de voeten van de kleine Braziliaan doet deze schoen wat op dat moment in zijn hoofd opkomt. Hij draait buitenom, komt in de bal voor een vooractie, schiet binnendoor voor de weg naar het doel en sprint in de diepte om de ruimte achter een verdediging te benutten. De veelzijdigheid in zijn spel laat elke volgende actie raden.

All Conditions Control Technologie in de schoen laat hem baas zijn in elke omstandigheid. Een klam veld in Engeland of een droge mat in een Mediterraans land: Neres schiet door elke linie met zijn indrukwekkende balcontrole. Snel als hij is weet hij oplossingen te vinden voor elke situatie. Op elk deel van het veld.

Zijn medespelers weten dat inmiddels. Zij weten dat David Neres met de innovatieve buitenzool van de schoen snel, creatief, balvast en doelgericht is. De band tussen Neres en de schoen is als een vanzelfsprekend huwelijk. Ze vullen elkaar aan en versterken elkaars kwaliteiten. Zonder meer gaat Neres volgend seizoen weer vaak van zich laten horen.

Veel moeite heeft Ajax gedaan om de aanvaller in het afgelopen jaar voor de club te behouden. Onderwijl wist Neres wat hem in Amsterdam moest laten blijven: bij geen enkele club zou hij zo worden bediend als bij Ajax. Hij betaalde het terug met waardevolle goals voor de club. De lichte 360-graden pasvorm in zijn Nike Mercurial Superfly beloonde de Ajax-fans. Zijn loyaliteit bracht Ajax naar de halve finale van de Champions League en naar prijzen in eigen land.

Even swingend als op het veld stond hij op het Museumplein. Trots en als een eervolle kampioen vierde hij in het hart van de stad het kampioensfeest met de vele toegestroomde fans. Voor even de Nike Mercurial niet om de voeten. Die staan te wachten voor volgend seizoen en voor deze zomer tijdens de Copa America waar hij speelt voor Brazilië. Ook daarin gaan de heupen van Neres swingen, door de schoen voor de pure dribbelaar.

Snel reagerenSecured By miniOrange