Matig Ajax zet de Graafschap opzij | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Matig Ajax zet de Graafschap opzij

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 15 maart, 2009 | Gepost om 16:22 uur | 850 keer bekeken

Wedstrijden tegen degradatiekandidaten blijken dit seizoen niet aan Ajax besteed. Tegen De Graafschap maakten de Amsterdammers andermaal weinig indruk, maar in tegenstelling tot eerdere teleurstellingen kwam de overwinning zondagmiddag niet in gevaar. Luis Suárez (2) en Darío Cvitanich verzorgden de treffers in het weinig hoogstaande treffen: 3-0.

De uitslag deed vermoeden dat Ajax geen enkele moeite had met De Graafschap, maar dat was zeker niet waar. De hoofdstedelingen vonden het lastig om het spel te maken tegen de kersverse hekkensluiter van de ranglijst en creëerden in het eerste bedrijf nauwelijks kansen. Ajax nam echter toch een 2-0 voorsprong, die na rust werd uitgebreid door Suárez. De Uruguyaan versierde een strafschop en benutte deze feilloos.

In het eerste bedrijf had Suárez de score ook al geopend uit een standaardsituatie. Na een vermeende overtreding van Joost Volmer mocht de Zuid-Amerikaan aanleggen voor een vrije trap, die op prachtige wijze in de rechterhoek vloog. Vlak voor rust verdubbelde Cvitanich bij de eerste echte kans voor Ajax de marge door opvallend rustig te blijven voor Erik Heijblok. De Argentijn passeerde de doelman en vond vervolgens ruimte voor een vernietigend schot.

Gesteund door de comfortabele voorsprong leek Ajax in de tweede helft vrijer te kunnen gaan voetballen, maar niets bleek minder waar. De Amsterdammers hadden weliswaar veel balbezit maar daar werd weinig mee gedaan. Ruimte in het centrum werd nooit gevonden en voorzetten van de flanken kwamen nimmer goed aan. Uit een van deze mislukte passes was Thomas Vermaelen echter nog wel dichtbij een werelddoelpunt. De Belg volleerde een voorzet uit een moeilijke hoek op de lat.

Ook De Graafschap zou het aluminium treffen. Een hard schot van Rogier Meijer was niet houdbaar voor Kenneth Vermeer, die de bal op de lat zag knallen. De Graafschap was verder nog dichtbij de aansluitingstreffer via Ben Sahar, maar de huurling van Chelsea stuitte op Vermeer. Aan de overkant bracht Suárez Ajax uit een strafschop in veilige haven, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Snel reagerenSecured By miniOrange