Cruijff is ziek van weggezakt Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Cruijff is ziek van weggezakt Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 2 juni, 2009 | Gepost om 8:51 uur | 1.198 keer bekeken

Het Ajax van vroeger wordt door vele Europese topclubs als voorbeeld gebruikt. De Amsterdamse topclub is door verkeerd beleid echter uit de top verdwenen, tot grote ontevredenheid van icoon Johan Cruijff.

Bij de finale van de Champions League kwam Cruijff ter oren dat ook FC Barcelona Ajax als voorbeeld neemt. “Dat op zich is natuurlijk een groot compliment, maar tegelijkertijd doet het ook veel pijn”, zegt hij in De Telegraaf. “Ajax is en blijft mijn club, maar als ik zie hoe ver het door verkeerd beleid en verkeerde keuzes weg is gezakt, dan ben ik daar gewoon ziek van. Maar ja, als het bovenin niet functioneert, dan werkt het onderin al helemaal niet.”

Onlangs nam Simon Tahamata nog afscheid van Ajax. Stil, omdat de club er weinig aandacht aan schonk. “Simon kwam als jongetje bij Ajax binnen en heeft altijd een groot hart voor de club gehad. De laatste jaren was hij techniektrainer bij de jeugd en hij heeft nu besloten om naar Katar te gaan. Bij zijn vertrek bleken alleen wat trainers met de pet rond te zijn gegaan en dat was het dan. Het is bij Ajax dus niet alleen een kwestie van verkeerd beleid, maar ook hoe de club met de echte Ajacieden omgaat”, aldus Cruijff.

Bron: Telegraaf

Snel reagerenSecured By miniOrange