van Basten terug in de voetbalerij | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

van Basten terug in de voetbalerij

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 30 juni, 2009 | Gepost om 22:17 uur | 1.074 keer bekeken

Marco van Basten keert komend seizoen terug in de voetbalwereld, maar dan als analyticus. Kees Jansma, persvoorlichter van Oranje, heeft de oud-bondscoach gevraagd voor Sport1. Bij die zender is Jansma directeur.

Van Basten, die begin mei opstapte als trainer van Ajax, schuift in de televisiestudio aan tijdens wedstrijden in de Champions League.

Kees Jansma is blij. „Dit is een team met veel voetbalknowhow. Een interessante uitdaging voor ons allemaal en we gaan bijzondere televisie maken.” Ook Van Basten is in zijn nopjes. „Ik vind het leuk en interessant dat ik nu zelf mijn bijdrage aan de analyses kan geven.”

In het nieuwe seizoen zijn ook Willem van Hanegem, Wim Kieft en Marc van Hintum te zien bij Sport1. Dit drietal gaat voor de zender ieder weekeinde de topwedstrijden uit de diverse Europese voetbalcompetities beschouwen. Tevens worden de Champions League-avonden naast Van Basten ook door Van Hanegem, Kieft en Van Hintum van commentaar voorzien.

Bron. Telegraaf

Snel reagerenSecured By miniOrange